Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος και το θαύμα που έκανε στην Εύβοια

Στο Προκόπι της Εύβοιας έγινε ένα θαύμα το καλοκαίρι του 2021. Θα θυμηθούμε ένα από τα πιο πρόσφατα θαύματα του Αγίου πριν από χρόνια στην Εύβοια. Ήταν Αύγουστος όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Βόρεια Εύβοια που έκαιγε για ημέρες.

Οι φλόγες απείλησαν και το Προκόπι όπου εκεί βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου που γιορτάζει αυτή την Παρασκευή. Όλο το χωριό, την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, συμμετείχε σε προσευχή και λιτανεία στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο για να σταματήσει η φωτιά και να βρέξει και να μην εξαπλωθεί και άλλο η φωτιά.

Και όμως ο Άγιος Ιωάννης Ρώσσος έκανε το θαύμα του. Στην περιοχή έπιασε έντονη βροχή και έσβησε τα μέτωπα της φωτιάς που ήταν κοντά και πλησιάζαν το χωριό. Στο σημείο βρέθηκε λίγες ώρες μετά, ο μητροπολίτης Χαλκίδας κ Χρυσόστομος και η παρακάτω φωτογραφία είναι ιστορική.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από το Προκόπι και άρχισε να βρέχει! Το θαύμα είχε γίνει και άμεσα επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και έκλαιγαν από συγκίνηση οι ιερείς.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content