Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αλιβέρι

Η φωτιά που ξέσπασε από το απόγευμα στην περιοχή Μηλάκι, στο Αλιβέρι της Εύβοιας, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και μηδενική πρόσβαση προς το σημείο όπου κατευθύνεται το μέτωπο. Έντονη η ανησυχία των κατοίκων για τα παρακείμενα εργοστάσια.

Αγωνία και αναστάτωση για τους κατοίκους στο Αλιβέρι της Εύβοιας, κυρίως στις παραλιακές περιοχές του Καράβου, στο Μηλάκι και στον οικισμό Πούντα προς τον οποίο κατευθύνεται την τελευταία ώρα η φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε από το απόγευμα, ωστόσο, το γεγονός ότι το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο αλλά και οι ισχυροί άνεμοι, δεν βοήθησαν στο να υπάρξει κατάσβεση.

Από νωρίς στο σημείο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχείρησε ρίψεις και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Η μεγαλύτερη αγωνία όλων, βέβαια, δεν ήταν άλλη από το να μην κατευθυνθεί το πύρινο μέτωπο προς τα εργοστάσια στην περιοχή, ειδικότερα σε αυτό της ΔΕΗ όπου υπάρχουν δεξαμενές φυσικού αερίου.

Η κατεύθυνση των ανέμων ήταν, ευτυχώς ως προς αυτό τουλάχιστον, αντίθετη με αποτέλεσμα η φωτιά να κάψει μεγάλη έκταση στην περιοχή Μηλάκι, πίσω από τα εργοστάσια, προς το βουνό του Προφήτη Ηλία.

Την τελευταία ώρα, η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Πούντα. Στο σημείο, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχουν ανοικτοί δρόμοι και έτσι η πρόσβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, που ενισχύονται με επιπλέον οχήματα και άνδρες από τη Χαλκίδα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη ως απίθανη.

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι ανάστατοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσει το μέτωπο να καίει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σταματήσει… στη θάλασσα όταν δεν θα έχει πια τίποτα άλλο να κάψει.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή σε ένα βουνό που ήταν πλούσιο σε σπάνια πανίδα το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content