Ντασιώτης – Ο Δρόμος πάντα ήταν εμβληματικό έργο – Έναρξη έργου

Ο ΔΡΟΜΟΣ!!!

Με αφορμή την έναρξη εργασιών του δρόμου από τη ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΦΙΣΟΥ- ΣΩΛΗΝΑΡΙ, παράλληλα με τον Κηφισό ποταμό, μήκους 14ων χιλιομέτρων, ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ Ντασιώτης, με ικανοποίηση εξέφρασε της παρακάτω σκέψεις


“Ως Δήμαρχος έχω ιδιαίτερη χαρά όταν βλέπω ένα έργο, που προσπάθησα με τους συνεργάτες μου για αυτό, να εξελίσσεται και να ολοκληρώνεται.


Είναι η αίσθηση της ικανοποίησης και της ολοκλήρωσης που επικρατεί.
Αν με ρωτούσε κάποιος ποια έργα είναι αυτά που με ικανοποιούν περισσότερο, χωρίς δεύτερη σκέψη θα έλεγα ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ και θα το αιτιολογούσα, κυρίως,ως προς τον συμβολισμό τους.


Ο Δρόμος, συμβολίζει τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , τη ΦΥΓΗ, αλλά και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.


Ο Δρόμος πάντα ήταν εμβληματικό έργο,υπό αυτές τις έννοιες, αλλά και πρακτικά είναι η διευκόλυνση.


Αυτές τις σκέψεις έκανα κατά το ξεκίνημα, σήμερα, των εργασιών του δρόμου από τη ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΦΙΣΟΥ- ΣΩΛΗΝΑΡΙ, παράλληλα με τον Κηφισό ποταμό, μήκους 14ων χιλιομέτρων, που θα διευκολύνει εκατοντάδες καλλιεργητές στον κάμπο, που διακινούν προϊόντα και μηχανήματα εύκολα, ενώ θα εξυπηρετεί και τις εγκαταστάσεις του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που αποτελεί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων.

https://www.youtube.com/watch?v=DUNHOann59c


Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τους δρόμους της ανατολικής εισόδου της Κωπαϊδας και του αναδασμού του Σωληναρίου (συνολικού μήκους 25 χλμ περιπου), που πριν δύο χρόνια κατασκεύασε ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ, μπορεί εύκολα να αποτελέσει και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ παράκαμψη της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διασχίζει την Αλίαρτο.


Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.200.000,00 ευρώ, περίπου, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και εκτελείται από το ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην οδοποϊα του Κωπαϊδικού πεδίου.”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content