Ναυάγιο στην Πύλο: Βρήκε τον αδερφό του μετά το ναυάγιο – Η συγκινητική στιγμή που συναντιούνται

Ναυάγιο στην Πύλο: Βρήκε τον αδερφό του μετά το ναυάγιο – Η συγκινητική στιγμή που συναντιούνται

Το «θαύμα» έζησε ο άνθρωπος που έσπευσε στην Καλαμάτα για να μάθει νέα για τον αδερφό του μετά το ναυάγιο καθώς τον βρήκε ζωντανό

Έσπευσε στην Καλαμάτα για να μάθει νέα για τον αδερφό του που ταξίδευε με το μοιραίο πλοίο. Αρχικά πίστευε ότι ο αδερφός του δεν ήταν ζωντανός αλλά ευτυχώς διαψεύστηκε. Η στιγμή που τον βλέπει στο λιμάνι της Καλαμάτας είναι σπαρακτική.

Οι δυο τους κλαίνε αγκαλιασμένοι με τον επιζώντα να ξεσπά σε λυγμούς μετά τα όσα έχει ζήσει και τον αδερφό του να προσπαθεί να του δώσει κουράγιο. Οι δυο τους συναντιούνται και αγκαλιάζονται ενώ έχουν ανάμεσά τους τα κάγκελα του λιμανιού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς δεν μπορούν να μπουν στον χώρου που διαμένουν οι διασωθέντες.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

https://webtools-c98db5952cb54b358365984178fb898a.msvdn.net/embed/wkUKLbiucrW4?autoPlay=false

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έχουν σπεύσει συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου από μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπου διαμένουν, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα νέα για το ναυάγιο.

Όπως αναφέρουν δεν είναι εύκολο να μάθουν εάν οι συγγενείς τους είναι ανάμεσα στους ζωντανούς ή τους νεκρούς καθώς δεν έχουν πρόσβαση από τις αρχές, ενώ πολλοί είναι αυτοί που χάνουν κάθε ελπίδα καθώς αναζητούν γυναίκες από τις οποίες δεν έχει διασωθεί καμία.

Πότε θα μπορέσουν να μείνουν μαζί;

Οι διασωθέντες του ναυαγίου θα μεταφερθούν σε δομή της Μαλακάσας όπου θα γίνει η καταγραφή τους και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υποβολή ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή τους στη Μαλακάσα θα είναι σύντομη, καθώς ανάλογα με το προφίλ του καθενός θα μεταφερθούν σε άλλες δομές της χώρας, ενώ για εκείνους που θα απορριφθεί η αίτησή τους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης ή εθελοντικής επιστροφής στην πατρίδα τους.

Τα δύο αδέρφια που συναντήθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα δεν ξέρουμε πότε και αν θα μπορούν να βρεθούν και να μείνουν μαζί καθώς ο νεαρός επιζών, μαζί με τους υπόλοιπους, θα πρέπει να περάσει όλες τις γραφειοκρατικές πολύχρονες διαδικασίες σε κάποια δομή, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πάρει άσυλο στην Ευρώπη και δεν θα ξαναγυρίσει στην χώρα καταγωγής του.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content