Μνημείο Ριτσώνας: 110 τριαντάφυλλα για τους 110 Εκτελεσθέντες νέους

Μνημείο Ριτσώνας: 110 τριαντάφυλλα για τους 110 Εκτελεσθέντες νέους

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο Σύλλογoς Σιδερίτης πραγματοποίησε εκδήλωση στη μνήμη των αδικοχαμένων νέων αναπήρων Ελλήνων στρατιωτών από τους κατακτητές ναζί.
Παραβρέθηκαν με ευλάβεια και σε κλίμα συγκίνησης πολίτες, οικογένειες με παιδιά, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. Ξεχώρισαν με την παρουσία τους και τις σύντομες και συγκινητικές ομιλίες τους η κα Κωνσταντινίδη, πρόεδρος του παραρτήματος Εύβοιας της Πανελληνίας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και ο κος Κ. Δεμερτζής, νομικός και γιος του αείμνηστου Δ. Δεμερτζή, συγγραφέα και εκδότη της εφημερίδας Προοδευτική Εύβοια, ο οποίος είχε ζήσει τα γεγονότα από κοντά.

Παρέστησαν ακόμα ο κος Βουρδάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κος Ι. Νέζης, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων, ο κος Κ. Καρβούνης, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ανθηδόνας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δροσιάς, ο κος Ε. Λειβαδίτης, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλίδας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βαθέος Αυλίδας, ο κος Ν. Νικήτας, κοινοτάρχης Βαθέος Αυλίδας, ο κος Α. Μπαϊρακτάρης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ευβοίας, η κα Ε. Παλαιολόγου, πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, η κα Γ. Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων (Αγωνιστική Συσπείρωση), ο κος Π. Τζαφέρος, πρώην Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο κος Γ. Ράζος, εκπρόσωπος της ομάδας Human Wave Project.

Το τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων τέλεσε ο ιερέας ενορίας Αγίου Γεωργίου Δροσιάς της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, πατήρ Διονύσιος Σούτζιος.

Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Σιδερίτης αφηγήθηκε το ιστορικό γεγονός αναφερόμενος σε γνωστές και σε σχετικά άγνωστες πηγές πληροφόρησης. Στη συνέχεια κατατέθηκαν από τους παραβρισκόμενους και κυρίως από τα παιδιά 110 τριαντάφυλλα στη μνήμη των νέων εκτελεσθέντων.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content