Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «83 χρόνια μετά η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη γειτονιά»

Στα Χανιά για την παρέλαση της 28ης βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νωρίτερα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τελέστηκε η επίσημη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Μητρόπολη των Χανίων.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογάννη, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, και αντιδήμαρχοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τα Χανιά:

«Ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας η σημερινή και η σκέψη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω, σε αυτούς που είπαν το μεγάλο «ΟΧΙ», στα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας. Τιμούμε πρωτίστως αυτούς οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή έστω για μία αξιοπρεπή κηδεία.

Ογδοντατρια χρόνια μετά, η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη γειτονιά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ισχυρές, εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Αλλά βέβαια, η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ορισμένες σαφείς προϋποθέσεις: μια ισχυρή οικονομία, ισχυρές και σταθερές συμμαχίες και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού.

Αυτή η ενότητα, η οποία επιδείχθηκε με τόση αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια, πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας θα αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content