Μήνας δικαστικών αγώνων για την Οίτη

Μήνας δικαστικών αγώνων για την Οίτη! Κρίνεται το μέλλον για το υδροηλεκτρικό Παύλιανης και το αιολικό σε Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο

Μήνας δικαστικών αγώνων για την Οίτη!

Κρίνεται το μέλλον για το υδροηλεκτρικό Παύλιανης και το αιολικό σε Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο

 

Στα δικαστήρια, με δύο προγραμματισμένες δίκες μέσα στο μήνα, συνεχίζεται ο αγώνας για την προστασία της Οίτης, δίκες ενταγμένες στη μάχη κατοίκων και φορέων ενάντια στην μετατροπή της σε βιομηχανική περιοχή. Η πρώτη έχει οριστεί για την Πέμπτη 18/1 και είναι αυτή των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», που επιδιώκει την κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού στο ρέμα της Παύλιανης, ενώ η δεύτερη είναι ορισμένη για τις 24/1, οπότε και θα συζητηθεί  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, την οποία έχει εκδώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ Ε.Π.Ε» για τον αιολικό σταθμό, που φιλοδοξεί να κατασκευάσει στη θέση Τούρλα-Βλιτοτσούμαρο.

 

Να θυμίσουμε ότι και στις δύο δικαστικές υποθέσεις αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η υπόσταση του βουνού, αφού με τα κατασκευαστικά έργα που σχεδιάζονται, τροποποιείται βάναυσα και αμετάκλητα το ανάγλυφο, το τοπίο και η δασοκάλυψη της περιοχής. Οι επακόλουθες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον είναι σημαντικές και τις έχουμε επανειλημμένα αναφέρει. Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και στα δικαστήρια και δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για την αρχή του τέλους της Οίτης!

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στον αγώνα μας!

Καλούμε σε συμπαράσταση την Πέμπτη 18/1 στις 10 πμ στα δικαστήρια της Λαμίας για το χωριό που όλοι αγαπάμε να επισκεπτόμαστε, την Παύλιανη! Να υπερασπιστούμε τα νερά της, που ανήκουν στη γη που διαπερνούν, ανήκουν στο δάσος που δροσίζουν, ανήκουν σε όλους μας! Κανένας ιδιώτης δεν θα διακόψει τη μακραίωνη φυσική ροή τους!

Καλούμε σε συμπαράσταση για τις 24/1 και διαδίδουμε το μήνυμα για την προστασία της Οίτης από την εφιαλτική και ανίερη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα υψόμετρα των σπάνιων ειδών χλωρίδας και ορνιθοπανίδας, στα υψόμετρα των αγριόγιδων και στα μονοπάτια των παππούδων και των ηρώων μας! Λέμε ΟΧΙ στον αιολικό σταθμό στην Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο, που γίνεται με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό όφελος του επενδυτή.

Το μέλλον της Οίτης είναι υπόθεση όλων μας!

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content