Μεγαλείο Ψυχής των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας

Κατά το σχ. έτος 2022-2023 οι μαθητές του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας του σχολείου μας μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βασιλική Κυριαζή και τη σημαντική βοήθεια της κ. Ιωάννας Αναγνώστου ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο project. Ζωγράφισαν την πτέρυγα του Παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

Το θέμα “Οι άθλοι του Ηρακλή” επιλέχτηκε λόγω της σύνδεσης του ήρωα με την περιοχή της Θήβας. Ωστόσο ο Ηρακλής δεν παρουσιάζεται με το συνηθισμένο ρωμαλέο σώμα αλλά αντίθετα μοιάζει πιο πολύ με μικρό παιδί. Με τον τρόπο αυτό, οι μικροί ασθενείς που περιμένουν στην αίθουσα μπορούν να συνδεθούν ευκολότερα τόσο με το θάρρος όσο και με το φόβο του ήρωα που βλέπουν, απομυθοποιώντας ενδεχομένως το δεύτερο. Στις ζωγραφιές ο φόβος και το θάρρος, η παιδική εικονογράφηση και η μυθολογία, συνυπάρχουν προκειμένου να προσφέρουν μια εικαστική συμφιλίωση σε όλο εκείνο το εύρος συναισθημάτων που απαιτεί μια δύσκολη κατάσταση, όπως η επίσκεψη στο γιατρό και η ασθένεια.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας τόσο τον κ. Χροναίο όσο και το κ. Κατσαγκόλη για τη θετική τους ανταπόκριση στο εγχείρημα αυτό.

Πατώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο μπορείτε όλοι να απολαύσετε τις δημιουργίες των μικρών μας καλλιτεχνών.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content