Με τηλεδιάσκεψη η 2η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Ξεκινά η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας…

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημέρωσε το σώμα ότι:

Επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, αλλά και με την Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στο εθνικό πένθος των γειτονικών μας λαών.
Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και με άλλους φορείς του τόπου ξεκινά η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και έκτακτα. Μεταξύ άλλων:

Εγκρίθηκε τροποποίηση σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ευρυτανίας.
Υπερψηφίστηκε η αλλαγή των υφιστάμενων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Αποφασίστηκε η διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην πόλη της Θήβας.
«Η σημερινή συνεδρίαση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσω διαδικτύου, μας έδωσε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Παράλληλα, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη μας συνεδρίαση στην Θήβα, κατά την οποία θα επικεντρώσουμε στις παρεμβάσεις μας για την ανάπτυξη αυτού του ιστορικού τόπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο μια διαδικτυακή, αλλά ουσιαστική συνεδρίαση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την τήρηση της διαδικασίας, που μας επέτρεψε να είμαστε περιεκτικοί. Προετοιμάζουμε ήδη την επόμενη συνεδρίαση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θήβας».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content