Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά

«Γαστρονομικό Φεστιβάλ (ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ)»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Γαστρονομικό Φεστιβάλ (ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ), που πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά, στις πηγές της Έρκυνας (Κρύα), από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου!

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγοί, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό και σε ένα πλαίσιο, που επιχείρησε να συνδυάσει την πλούσια πολιτιστική παράδοση, τις σύγχρονες τάσεις της εστίασης και την κάλυψη των τουριστικών αναγκών.

Στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον της Κρύας, παράλληλα με τις δράσεις του  TOWN BY THE RIVER FESTIVAL, αναδείχθηκε ο δυναμικός κλάδος της αγροδιατροφής στην Βοιωτία και συνολικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι κάτωθι:

 • Συνεταιριστική Επιχείρηση Βοιωτίας  ΟΡΦΕΥΣ ΙΚΕ, κρέατα, τυριά
 • Go Nut, προϊόντα φιστικιού και ξηρών καρπών
 • iama Brewery, μικροζυθοποιία
 • PHILOSYKOS, ξερά σύκα
 • ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
 • ΑΝΑΓΝΟΥ Ζυμαρικά
 • ΚοινΣΕΠ  Έρκυνα
 • Rooby, προϊόντα ροδιού
 • Νικολάου Αθανάσιος, ποτοποιία
 • Φάρμα Χαρτάκη, κρέατα και κρεατοσκευάσματα
 • Lavandia, φυσικά προϊόντα
 • ΠΕΚΑΣΟ, Δημήτρης Πέτρου, πέστροφες
 • Ipethros, βότανα
 • Εμμέλια, μέλι και παράγωγα του

 

Ακόμη, σε όλο το 4ημερο πραγματοποιήθηκαν μαγειρικά event, γευσιγνωσίες από τα προϊόντα του τόπου μας και οινογευσίες από οινοποιεία  της Στερεάς Ελλάδας.

Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι δημιουργικά εργαστήρια, με ταυτόχρονες επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών.

Εργαστήρι αρτοσκευάσματος, με την κα Τέτα Καντά.

Εργαστήρι Τυροκομίας, με τον κ. Δημήτρη Ανδρέου.

Εργαστήρι – Κρεατοτεχνείο, από τον κ. Γεώργιο Μπατσολάκη.

Εργαστήρι κρεατοσκευασμάτων, με τον κ. Γιώργο Ανάγνου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και πολλά άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, όπως:

Αφηγηματική διαδρομή με τον κ. Γιώργο Λάιο, κατά μήκος του ποταμού της Έρκυνας.

Διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων και εμπειριών, με έπαθλα τοπικών παραγωγών από την εταιρεία NARRATOLOGIES.

Δημιουργικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους από το κέντρο «έργο+παιδί», με την λογοθεραπεύτρια κα Μαρία Σκουρολιάκου και την ψυχολόγο κα Ελίνα Τρωγάδα.

Δημιουργικό εργαστήρι ζωγραφικής «Η φύση στην Τέχνη» με την κα Εύα Ρέντζου.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με μια εξαιρετική εκδήλωση γαστρονομίας και  οινογνωσίας Προϊόντων Τοπικών Παραγωγών, με θέμα: «Από την παράδοση στην τεχνολογία, την καινοτομία και η συμβολή της σωστής διατροφής στην υγεία», η οποία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στο καφέ Αμάν (στην είσοδο της Κρύας).

Στην εκδήλωση κύριοι ομιλητές, οι οποίοι με τις έγκυρες και στοχευμένες ομιλίες τους συνέβαλαν σε μια εξόχως εποικοδομητική και ζωντανή συζήτηση ήταν:

Γιώργος Ζακυνθινός, Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Γιάννης Σάρρος, Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης στην εφημερίδα “Ύπαιθρος χώρα”, Παρουσιαστής της εκπομπής “Ύπαιθρος” στο STAR TV Κεν. Ελλάδας

Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος Γαστρονομίας

Ιωάννα Κοντογεωργάκη, Αλλεργιολόγος

Ελίνα Τρωγάδα, Ψυχολόγος.

Δημήτρης Δανιάς, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Βοιωτίας και Ιδρυτή της ΟΡΦΕΥΣ ΙΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος παρουσίασε την δυναμική των βοιωτικών επιχειρήσεων αγροδιατροφής και εκδήλωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, όπως συνεχίσει την προσπάθεια του, για την προώθηση και αναγνώριση της παραγωγικής ταυτότητας της Βοιωτίας.

Ακόμη, παραβρέθηκαν και πραγματοποίησαν πολύτιμες παρεμβάσεις η κα Γιώτα Πούλου, Βουλευτής Βοιωτίας, ο κ. Γιώργος Ντασιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, ο κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γιώργος Αραπίτσας, η κα Νάνσυ Χέβα, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λεβαδέων σε θέματα  Τουρισμού  και Πολιτισμού, κ. Βασίλης Τουμαράς, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γεώργιος Λιανός, ο Δντης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ Χαράλαμπος Καραβάς, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Γιώργος Βαρβαράκης και κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παρ Λιβαδειάς, κα Στέλλα Ταπανλή, ο Δντης του ΟΑΣΕ, κ. Βασίλης Τσιτσιρίγκος, η εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΡΚΥΝΑ, κα Λίτσα Γεραντώνη και πολλές άλλες και άλλοι, που τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ (ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ) διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας και Προέδρου του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κ Κωνσταντίνου Γαλάνη.

Επίσης, ως συνδιοργανωτές είχαμε μαζί μας τον Δήμο Λεβαδέων, τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τον Σύλλογο Εστίασης Λιβαδειάς και το TOWN BY THE RIVER FESTIVAL, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις «Φάρμα Χαρτάκη», «κρέατα και τυριά Δανιάς», «κρεοτεχνείο Ανάγνου», «ζαχαροπλαστείο DELICE (Μανιάς)», «ζυμαρικά Ανάγνου», πέστροφες «ΠΕΚΑΣΟ-Δημήτρης Πέτρου» και οίνοι του «Κτήματος Μουσών», για την χορηγία των νόστιμων προϊόντων τους, που χρησιμοποιήθηκαν στις δράσεις γευσιγνωσίας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content