Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Λιβαδειά

Με λαμπρότητα τελέστηκαν σήμερα η Δοξολογία για τα Θεοφάνια, στο Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς και στη συνέχεια ο καθαγιασμός των υδάτων στις πηγές της Κρύας.

Πλήθος πιστών, με σύμμαχο τον καλό καιρό, παραβρέθηκαν στον εορτασμό προσευχόμενοι για θεία χάρη και φώτιση. Κάτοικοι και πολλοί επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν τη δοξολογία και κατόπιν, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονική, συνόδευσαν πομπή τον Τίμιο Σταυρό στις πηγές.

Φέτος, για πρώτη φορά, δεν επιτράπηκε από το Μητροπολίτη Γεώργιο να βουτήξουν για να πιάσουν το Σταυρό στα παγωμένα νερά του ποταμού της ‘Ερκυνας, υπό το φόβο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος καθώς η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή.

Στα μηνύματα πολιτικών, αιρετών και λοιπών επισήμων κυριάρχησαν οι ευχές για φώτιση, κοινωνική αλληλεγγύη και τερματισμό των πολέμων.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Γεώργιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως και στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας:

“Να κρατήσουμε όσα μπορούμε από την εμπειρία των προγόνων μας και να στηρίξουμε όλες τις σταθερές της ζωή μας που κινδυνεύουν, από ότι ακούγεται, και δεν πρέπει να χαθούν”.

siriosfm

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content