Μάικλ Μόσλεϊ: Τον ψάχνουν στην «Άβυσσο» – Φόβοι πως τα τούνελ στις σπηλιές «κατάπιαν» τον Βρετανό

Οι Πυροσβέστες εθεάθησαν να ψάχνουν σε έναν λαβύρινθο από σήραγγες που ονομάζονται “H Άβυσσος”, σύμφωνα με την The Sun, για τον Μάικλ Μόσλεϊ που εξαφανίστηκε στη Σύμη.

Ο Βρετανός παρουσιαστής, εξαφανίστηκε την Τετάρτη στο νησί της Σύμης και οι διασώστες φοβούνται ότι θα μπορούσε να είχε κάνει «λάθος στροφή» στο ύπουλο βραχώδες μονοπάτι.

Καθώς η εξαντλητική έρευνα σε ανώμαλο έδαφος συνεχίζεται σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης, οι πυροσβέστες εθεάθησαν σήμερα το απόγευμα να εισέρχονται στην παράκτια περιοχή που οι ντόπιοι λένε «Άβυσσο».

Η βραχώδης προεξοχή διαθέτει ένα δίκτυο σηράγγων «χωρίς πυθμένα» γεμάτα νερό κοντά στην Αγία Μαρίνα – όπου είναι πλέον συγκεντρωμένη η έρευνα.

Το βίντεο του BBC

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς το βίντεο που εξασφάλισε το BBC προκαλεί αισιοδοξία.

Τα πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να περπατά με κατεύθυνση με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την περασμένη Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους.

Η νέα εικόνα που αποκαλύπτει το BBC News δείχνει έναν άνδρα σε καλή φόρμα και να περπατάει σταθερά. Πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του άνδρα με την ομπρέλα από κάμερα ασφαλείας πριν φύγει από το χωριό.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα αλλά και drone, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σύμη: Ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας συνδράμει τις έρευνες εντοπισμού του Μάικλ Μόσλεϊ

Στις 06:00 τοπική ώρα οι πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε μια ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα, δήλωσε ο Μανώλης Τσιμπούκας που οργανώνει τις έρευνες για αγνοούμενους στα Δωδεκάνησα. Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο σημάδι του Δρ Μόσλεϊ, είπε ότι δεν υπήρξε «τίποτα».

Ένας εργαζόμενος σε μια κοντινή παραλία είπε στην The Telegraph: «Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Αν υπάρχει μια τρύπα και πέσεις, χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας και πνίγεσαι εκεί».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content