Λιβαδειά: Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζει την υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού, τους τρόπους διαχείρισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.


Στις 13-02-2023 ξεκίνησαν αντίστοιχα τη λειτουργία τους τα τμήματα μάθησης με τίτλο: Εθελοντισμός: Διαχείριση κινδύνων, κρίσεων, εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία και Εργαστήρι χειροτεχνίας. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σημείωσε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ευημερίας και ιδιαιτέρως στο τομέα της αειφόρου ανάπτυξης. Η εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και καταστροφών είναι κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά, επιτακτικά αναγκαία περισσότερο από ποτέ.


Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υλοποίηση περισσότερων προγραμμάτων εθελοντισμού με στόχο την ανάπτυξη εθελοντικών πρωτοβουλιών στη τοπική κοινωνία.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content