Λιβαδειά: Δύο σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΛ

Ο Δήμος Λεβαδέων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη δύο σημαντικών έργων της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου.

«Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ακάθαρτων Οικισμού Αγίου Γεωργίου και Έργων Προσαγωγής στην ΕΕΛ Λιβαδειάς», ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού 4.725.550,00€

«Μελέτες ωρίμανσης έργων προστασίας από φαινόμενα πλημμυρών στην περιοχή Κορδέλι της πόλης της Λιβαδειάς» ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 416.312,14€.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευτυχή κατάληξη των δύο αυτών προσπαθειών, που θα αντιμετωπίσουν διαχρονικά προβλήματα του Δήμου Λεβαδέων.

Ο κ. Ταγκαλέγκας συγκεκριμένα τόνισε ότι η κατασκευή πλήρους εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου για την αποχέτευση του οικισμού και τη μεταφορά τους με αγωγό λυμάτων μαζί με το απαιτούμενο αντλιοστάσιο για την μεταφορά τους προς την ΕΕΛ Λιβαδειάς, με σημαντικό πλεονέκτημα ότι στο συνολικό προϋπολογισμό θα εμπεριέχονται και οι οικιακές συνδέσεις του οικισμού, θα λύσει οριστικά και με τους ενδεδειγμένους επιστημονικούς τρόπους ένα διαχρονικό και ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε την αναγκαιότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Κορδέλι Λιβαδειάς, ευχαριστώντας και συγχαίροντας τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με αρμοδιότητες σε θέματα Ανάπτυξης, Οικολογίας, Ενέργειας, Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, αλλά και Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνο Μερτζάνη, όπως και όλους τους συνεργάτες του για την επιτυχή έκβαση των Πράξεων, αλλά και για την συνεχή αποτελεσματικότητα τους, δηλώνοντας ότι:

«Κάνουμε πράξη αυτά που συμφωνήσαμε ως προοπτική με τους πολίτες. Και είμαστε εδώ, πρώτα και πάνω απ’ όλα, για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους δημότες και τις ανάγκες τους».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content