Λιβαδειά: 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Τη καθιερωμένη στάση του στην πόλη της Λιβαδειάς θα κάνει την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο χώρο του Διοικητηρίουτο 49ο  Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», με σύνθημα εμπνευσμένο από τα λόγια του μεγάλου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από την υποψήφια Δήμαρχο Λεβαδέων με την Λαϊκή Συσπείρωση Λαμπρινή Γερονικολού και την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επίσης με την Λαϊκή Συσπείρωση. 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το νεανικό συγκρότημα «Ανόθευτα Όνειρα» και θα συνεχιστεί με μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση. 

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

  • έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 
  • στέκι μαθητών με ξεχωριστή θέση στο quizμε θέμα τον ρατσισμό το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές
  • στέκι νέων εργαζομένων το οποίο θα είναι αφιερωμένο στους αγώνες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και 
  • χώρος με δραστηριότητες του ‘’Κόκκινου Αερόστατου’’ για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Επίσης, σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσεις της ΚΝΕ καλούν τον λαό και την νεολαία της Λιβαδειάς, να δείξουν γι` άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους όσους δοκιμάζονται εξαιτίας της εγκληματικής γύμνιας ενός κράτους που είναι ικανότατο όταν πρόκειται για το συμφέρον των λίγων κι επιλεκτικά ανίκανο όταν πρόκειται για την προστασία του λαού!

Επιβεβαιώνεταιακόμα μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων είναι η αιτία των καταστροφών, με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που τους στηρίζουν. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content