«Λευκό» σενάριο από τον Σάκη Αρναούτογλου: «25-30 μέρες με χιόνι…»

Ο Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε την εκτίμησή του για τον καιρό που θα έχουμε τον Ιανουάριο του 2024 που μπαίνει σε λίγες ημέρες, κάνοντας λόγο για κινούμενη διαταραχή βροχοπτώσεων κυρίως.

Με την ευκαιρία, θυμηθείτε και τη… γεμάτη χιόνι πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

«Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά με υγεία!

Πάρα πολλά τα μηνύματά σας στα οποία μου ζητάτε να προχωρήσω σε μία αναλογική εκτίμηση και για το μήνα Ιανουάριο. Βρήκα λοιπόν λίγο χρόνο και σας παραθέτω τους χάρτες της του μήνα Ιανουαρίου 2024 μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης στα γραφόμενά μου.

Η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) (http://www.bom.gov.au/climate/mjo/) μια ανατολικά κινούμενη διαταραχή νεφών, βροχοπτώσεων, ανέμων και πίεσης που διασχίζει τον πλανήτη στους τροπικούς και επιστρέφει στο αρχικό σημείο εκκίνησής της σε 30 έως 60 ημέρες, κατά μέσο όρο και φαίνεται ότι διαμορφώνει τον καιρό που θα επικρατήσει στη βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

Η αναλογική μου εκτίμηση λαμβάνει υπόψη και τις διατάξεις των τελευταίων 70 ετών στην Ευρώπη, προσπαθώντας να δώσει μια γενική, πιθανή επερχόμενη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο τις επόμενες περίπου 25-30 ημέρες!

Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ξεκίνησε από το 2004, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

athensmagazine

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content