«Λάδι στη φωτιά» από τον Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Θα περιμένουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά για να βαπτιστούν»

Έπειτα από τη προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κλιμακώνει τον «ιερό πόλεμο» ξεκαθαρίζοντας πως τα παιδιά των ομοφύλων δεν θα βαπτίζονται – παρά μόνον όταν αυτά μεγαλώσουν και εφόσον το επιθυμούν.
«Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Εκκλησία με τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της βάπτισης ο Ιερώνυμος τόνισε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση».

Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος.

Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών.

Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν.

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα την Τρίτη ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όλοι οι μητροπολίτες δήλωσαν παντελώς αντίθετοι με τη νέα ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ειδικά για το κομμάτι της τεκνοθεσίας, τονίζοντας πως η «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τον νόμο του Θεού». Έκαναν γνωστό ότι θα στείλουν μια επιστολή προς τους βουλευτές, ενώ μια ακόμη επιστολή – που θα αφορά τους πιστούς – θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Άλλωστε στο ίδιο πλαίσιο έχει δοθεί πλήρη εξουσιοδότηση σε κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προς τους πολίτες της περιφέρειάς του.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, που στόχο έχει μόνο να αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδος μας, αλλά και να εισαγάγει “νέες μορφές οικογένειας”, καθώς και να κανονικοποιήσει τη σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content