Κορινθιακός: Από τη Ναύπακτο στην Αλυκή – Κατερρίφθη το παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)

O Σύλλογος Γυναικών Αλυκής καλωσορίζει τον MATTHIEU BONNE ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ στον τερματισμό του στην ΑΛΥΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Ξεκίνησε από την Ναύπακτο και διένυσε 131 km χωρίς να σταματήσει σε ανοιχτή θάλασσα σπάζοντας το ρεκόρ κολύμβησης.

Ένας πραγματικός άθλος, ένα φωτεινό παράδειγμα ότι αν έχεις στόχους, όσο δύσκολοι και αν είναι, έχεις μια κατεύθυνση έναν προορισμό που σε κάνει να προχωράς μπροστά. Η μαγεία του να αγωνίζεσαι και να ξεπερνάς τον εαυτό σου!

Η περήφανη μητέρα του MATTHIEU BONNE παραλαμβάνει τα δώρα του, σπιτικό τραχανά για να δυναμώσει ο Μάθιου και χειροποίητα γλυκά , μαρμελάδες , αλάτι μαζεμένο από την λίμνη θυμάρι και άλλα όλα φτιαγμένα από τα κορίτσια του συλλόγου. Ένα μικρό ευχαριστώ και μια γεύση από την φιλόξενη Αλυκή μας και τον καταπληκτικό μας Σύλλογο που μέσα σε λίγες ώρες προσκάλεσε τον κόσμο και οργάνωσε την όμορφη εκδήλωση.

Ένα σημαντικό- για τον χώρο της κολύμβησης- γεγονός συνέβη στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο 29χρονος Βέλγος Ματιέ Μπον έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης διανύοντας 131 χιλιόμετρα σε 60 ώρες και 55 λεπτά.

Η προσπάθεια του Ματιέ Μπόν ξεκίνησε την Πέμπτη 31/08, μία μέρα μετά από αυτήν που είχε προγραμματιστεί διότι στην περιοχή του Κορινθιακού επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και τα κύματα ήταν υψηλά.

«Πρώτος στόχος μου είναι να σπάσω το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 125,7 χιλιομέτρων, αλλά αν πάλι νιώθω καλά μετά από αυτή την απόσταση και με ευνοήσει ο Ποσειδώνας, σκοπεύω να κολυμπήσω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο 29χρονος πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Τελικά ο Μπον έπρεπε να διανύσει 3 χιλιόμετρα παραπάνω από όσα είχε προγραμματίσει αρχικά αφού το παγκόσμιο ρεκόρ του δεν μπορούσε να αναγνωριστεί πριν πατήσει το πόδι του στη στεριά. Εξετάστηκε δε κατά το τέλος της προσπάθειάς του από γιατρό.

Ο Μπον επέλεξε τον Κορινθιακό Κόλπο επειδή ήταν ιδανικός για κολύμβηση 100 χιλιομέτρων σε ευθεία. Προηγουμένως, είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ διανύοντας με το ποδήλατό του 3.619 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες.

Πηγή: CNN.gr

Φώτο από την Ομάδα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΥΚΗΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content