Κωνσταντινούπολη: Στους 29 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο υπόγειο 16ώροφου κτιρίου

Ολοένα και χειρότερος γίνεται ο απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς στο υπόγειο 16ώροφου κτιρίου στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολη, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 29.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τα θύματα είναι εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης στο κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο κτίριο. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ένα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως λόγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι στο κτίριο που στεγάζεται το «Masquerade» και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά. Εκείνη την ώρα γίνονταν εργασίες ανακαίνισης με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Σημειώνεται ότι το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του Ραμαζανιού.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση», τόνισε ο ίδιος ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση για το περιστατικό και έχουν ήδη συλληφθεί πέντε άτομα.

dnews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content