Κοινωνικός Τουρισμός – Τα τελικά αποτελέσματα – Πού θα τα βρείτε

Δημοσιεύτηκαν οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2023.

Εάν είστε δικαιούχος του προγράμματος μπορείτε να το δείτε στη σελίδα της ΔΥΠΑ, dypa.gov.gr, πληκτρολογώντας τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν μόλις επιλέξετε «Οριστικά Αποτελέσματα» και θα πατήσετε «Δικαιούχοι».

Εάν δεν έχετε επιλεγεί και θέλετε να υποβάλετε ένσταση, τότε αυτές υποβάλλονται ΕΔΩ, πάλι μέσω της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ, επιλέγοντας την κατηγορία «ενστάσεις». Μπαίνετε και πάλι στην αίτησή σας που έχει απορριφθεί και κάνετε την ένστασή σας.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content