Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή στους Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας κι Αλιάρτου-Θεσπιέων τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (Πέμπτη και Παρασκευή), κατόπιν εισήγησης των δημάρχων και με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κυρίας Παπαθωμά.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα οι χαμηλες συνθήκες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και αύριο το απόγευμα.

Παρακάτω θα βρείτε την ανακοίνωση της κυρίας Παπαθωμά:

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λιβαδειά 8-02-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τρίτο κύμα του καιρικού φαινομένου «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ» συνεχίζει να ταλαιπωρεί το Νομό Βοιωτίας .

Ξεκίνησε σύμφωνα με τις προβλέψεις, αργά τη νύχτα και κράτησε μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Το φαινόμενο ήταν καθολικό για όλο το Νομό.

Λειτουργήσαμε αποτελεσματικά, βάσει σχεδιασμού, κρατώντας όλο το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Σε όλο το μήκος του Νομού επιχειρούσαν 40 εκχιονιστικά μηχανήματα με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και τα πληρώματα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια θέματα προκύψουν, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν της διάνοιξης αγροτικού δρόμου από την Π.Ε. Βοιωτίας στο χωριό Πράσινο, που οδηγούσε σε οικία όπου ήταν αποκλεισμένη μία οικογένεια λόγω μεγάλου όγκου χιονιού.

«Το τρίτο κύμα του καιρικού φαινομένου «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ» αντιμετωπίστηκε με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι μας να συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί και κυρίως να μην αποκλειστούν τα χωριά μας.

Είμαστε όλοι εδώ σε ετοιμότητα και αναμένουμε το νέο κύμα, το οποίο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα ξεκινήσει τις επόμενες βραδινές ώρες και θα επικρατήσει ως αύριο το απόγευμα.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δήμων: Θηβαίων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού και Τανάγρας για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, κατόπιν εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων.

Εκδόθηκε επίσης Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου, του Δήμου Λεβαδέων κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις , να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να μας διευκολύνουν στη μάχη που δίνουμε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content