Κλείνει το Πρωτοδικείο Θηβών ΟΡΙΣΤΙΚΑ (?)

Σύμφωνα με τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του E-Sterea.gr, το Πρωτοδικείο Θηβών φαίνεται ότι θα κλείσει με βάση τη μεταρρύθμιση που θα περάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τις τελευταίες ημέρες (ακόμα και σήμερα!) να έγιναν έντονες διαμαρτυρίες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θηβών, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου, τους όμορους Δημάρχους του Δήμου Θηβαίων,  τον Βουλευτή ΝΔ Βοιωτίας κ. Λευτέρη Κτιστάκη, τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Γιώργο Μουλκιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργο Ντασιώτη. Ωστόσο τα παραπάνω δεν κατάφεραν να ταρακουνήσουν την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στη Βοιωτία θα παραμείνει μόνο ένα Πρωτοδικείο, αυτό της Λιβαδειάς, το οποίο θα γίνει Μητροπολιτικό.

Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες επικρατεί έντονο κλίμα ανάμεσα στον νομικό κόσμο της Θήβας και της Λιβαδειάς αλλά και ανάμεσα στον Δήμαρχο Θηβαίων και τον Δήμαρχο Λεβαδέων. Η πλευρά της Θήβας ήταν εξ’αρχής υπέρ του να παραμείνουν και τα δύο Πρωτοδικεία Ανοιχτά. Στη Λιβαδειά  ο αγώνας ήταν μονόπλευρος και φάνηκε εξ’αρχής ότι έγιναν κινήσεις για συναντήσεις με στελέχη του Μαξίμου χωρίς να υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τον Δήμαρχο Θηβαίων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας.

Δυστυχώς, μία πόλη σαν την Θήβα με πολύπλοκες διοικητικές ανάγκες, εκτός της ΔΟΥ δεν θα έχει ούτε Πρωτοδικείου κι ας εξυπηρετεί την βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων, τις Φυλακές του Ελαιώνα και όλη τη Βιομηχανική περιοχή Θηβών.

Ας ελπίσουμε ακόμα και τώρα να αλλάξει η απόφαση, αν και φαίνεται ότι όλα είναι δρομολογημένα!

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content