Κλείνει το εργοστάσιο της TUPPERWARE με 200 εργαζόμενους στη Θήβα – Συνεχίζει σε άλλες χώρες

Η πολυεθνική της TUPPERWARE ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της στη Θήβα.

Το πρωί της Τρίτης η διεύθυνση του εργοστασίου της TUPPERWARE στη Θήβα ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι αποφασίσθηκε το κλείσιμο της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας. Στο εργοστάσιο, που είναι σε λειτουργία από τη δεκαετία του 1980, απασχολούνται τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας και αρκετοί άλλοι μέσω εργολάβων.

Η πολυεθνική διατηρεί άλλες μονάδες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (όπως στην Πορτογαλία και το Βέλγιο), οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, στο εργοστάσιο δεν υπήρχε επιχειρησιακό σωματείο και η συνδικαλιστική δράση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Αν και οι εργαζόμενοι προσέφεραν επί δεκαετίες κυριολεκτικά όσα περισσότερα μπορούσαν “για το καλό της εταιρείας”, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν τους εργάτες ως εξαρτήματα, με μοναδικό γνώμονα την ένταση της εκμετάλλευσης και την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Ενώ όποτε κρίνουν ότι η συνέχιση κάποιας μονάδας είναι ασύμφορη, δεν έχουν κανένα δισταγμό να πετάξουν το προσωπικό στο δρόμο.

Όπως ήταν λογικό, η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους όσο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

902

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content