Χωρίς αξιόλογο πρόβλημα και με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα με ήπιες καιρικές συνθήκες, ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο μέχρι και Κυριακή – Δευτέρα του Πάσχα.
Ταυτόχρονα ο υδράργυρος αρχίζει και ανεβαίνει, μέρα με τη μέρα θα γίνεται πιο αισθητή η η άνοδος της θερμοκρασίας. Θα φθάσουμε 24, 25, ακόμη και 26 βαθμούς Κελσίου.
Πα’όλα αυτά δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.
Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές, κάποια φαινόμενα θα βγουν στη βορειοδυτική Ελλάδα, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.
Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με περάσματα από λίγες αραιές συννεφιές και η θερμοκρασία από 22 έως και 23 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές αυξημένες συννεφιές ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας
Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, είναι αυτή η αβαθής διαταραχή, αυτό το αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται από την περιοχή της Ιταλίας προς τα βόρεια – βορειοανατολικά τμήματα και θα δώσει κάπως περισσότερες βροχές, ήπιες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, πλέον βελτιώνεται ο καιρός, θα ανέβει η θερμοκρασία μιας και θα έχουμε μια ήπια μεταφορά θερμής αέριας μάζας από την Αφρική, για να βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Τη Μεγάλη Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα, κάποιες βροχές θα περάσουν από τη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα. Καλοτάξιδες και οι θάλασσες. Μοναδική παραφωνία κάποιες ομίχλες στον ηπειρωτικό κορμό και κατά κανόνα σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις.
Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλές, ιδιαίτερα αργά το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επιμένει η ψύχρα.
Ανοιξιάτικος ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα, δεν περιμένουμε κάποιο αξιόλογο πρόβλημα.