Κερδίζοντας επιπλέον χρήματα ως νέος απόφοιτος

Κερδίζοντας επιπλέον χρήματα ως νέος απόφοιτος

Η πολυπόθητη στιγμή που ο κύκλος των σπουδών σου ολοκληρώνεται και κρατάς στα χέρια σου το χαρτί που αποδεικνύει την προσπάθεια και τους κόπους σου, έφτασε.

Κι έτσι μπορείς πλέον να αφοσιωθείς στον τομέα της αρεσκείας σου, και να βιοπορίζεσαι από αυτόν.

Σαν νέος απόφοιτος ωστόσο, που ακόμα ψάχνει τον προσανατολισμό του, το πιθανότερο είναι πως δε θα πετύχεις με την πρώτη σου προσπάθεια μια εργασία που να σε ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού. Συνδυάζοντας λοιπόν την ανάγκη ικανοποίησης αυτής της πτυχής  και της δυνατότητας που θα σου προσφέρει να προσεγγίσεις σε μεγαλύτερο βαθμό τη ζωή που επιθυμείς, με το νεαρό της ηλικίας σου και τα υψηλά ακόμη επίπεδα αντοχής που τη χαρακτηρίζει,  προτείνουμε μερικά side-gigs για να αυξήσεις το εισόδημά σου χωρίς να θυσιάσεις πολύ από τον ελεύθερό σου χρόνο. Με επιπλέον προτέρημα το γεγονός, ότι όλες οι προτάσεις των συντακτών του e-sterea.gr, είναι ψηφιακές, και εκτελούνται με μοναδικό προαπαιτούμενο τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή. 

  1. Υποστήριξη Φοιτητών

Όσο ακόμη η επιρροή της πανεπιστημιακής κοινότητας πάνω σου δεν έχει ξεθωριάσει, και δεν σου φαίνεται σαν κάτι τόσο μακρινό σαν από προηγούμενη ζωή, μπορεί να προσφέρεις βοήθεια (επί πληρωμή) σε μικρότερους φοιτητές που αναζητούν υποστήριξη. Άλλωστε σαν απόφοιτος, ξέρεις πλέον ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κατακριτέο, και μάλλον εύχεσαι κι εσύ να μην είχες επιμένει τόσο να τα κάνεις όλα μόνος σου κάποιες φορές.  

Αν η διδασκαλία σου φαίνεται απαιτητική και δεσμευτική, αφού σε υποβάλλει σε αρκετή προετοιμασία και διαθεσιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα (ακαδημαϊκό εξάμηνο ή έτος), μπορείς να στραφείς προς τη συγγραφή φοιτητικών εργασιών. Για να βρεις πελάτες, θα χρειαστεί είτε να τους αναζητήσεις μέσω αγγελίας (στο δρόμο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είτε να ενσωματωθείς στο δυναμικό εταιρειών με αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως η InstaPen.

  1. Προσωπικός Βοηθός

Το επάγγελμα του Εικονικού Βοηθού, ( Virtual Assistant) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα για τηλεργασία, και το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι καλές επικοινωνιακές, οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, ενώ το ωράριο είναι συνήθως πολύ ευέλικτο, επιτρέποντάς σου να συνάψεις μια συνεργασία στο εύρος που επιθυμείς.
Σχετικές αγγελίες αναρτούν πολλοί επιχειρηματίες ή και μικρές επιχειρήσεις με στόχο μια πιο σταθερή και μακροπρόθεσμη συνεργασία, αλλά και κάθε είδους επαγγελματίες που για μια τρέχουσα χρονική περίοδο μπορεί να μην καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στον όγκο των διεκπεραιωτικών τους υποχρεώσεων.

  1. Απομαγνητοφώνηση

Τέλος, μπορείς να ασχοληθείς με την μετατροπή εγγράφων ήχου ή βίντεο σε γραπτή μορφή. Οι αγγελίες που αναρτώνται αφορούν συνεντεύξεις, podcast έως και διαδικτυακά σεμινάρια. Δεν θα πούμε ψέματα, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, γιατί ποιος δε θα ήθελε να κερδίζει χρήματα με έναν τόσο απλό τρόπο, οπότε αν είσαι γνώστης ξένων γλωσσών, αυτόματα αυξάνεις τις πιθανότητές σου. Οι δημοφιλέστερες ιστοσελίδες για την αναζήτηση τέτοιων ευκαιριών είναι το Rev and το TranscribeMe

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content