Καθαρά Δευτέρα στο Δίστομο, με κουδούνια, χορό και δωρεάν φασολάδα, σαρακοστιανά, κρασί!

Είστε εκδρομείς στο Παρνασσό ή τον Ελικώνα; Στους Δελφούς ή την Αράχωβα; Στη Λιβαδειά ή στο Γαλαξίδι; Το Δίστομο, στο κέντρο αυτής της περιοχής, σας περιμένει την Καθαρά Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι για μια υπέροχη, παραδοσιακή καρναβαλική γιορτή με διονυσιακά χαρακτηριστικά και… πιπεράτα στιχουργήματα -με μικρούς και μεγάλους!

Στο κέντρο της διασκέδασης στο Δίστομο οι θορυβώδεις και αθυρόστομοι Κουδουναραίοι Διστόμου -έθιμο που έλκει την καταγωγή του από τα αρχαία χρόνια-, ενώ όλοι θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν καυτή φασολάδα, ζεστή λαγάνα, ελιές και ταραμά, συνοδευόμενα με άφθονο διστομίτικο κρασί!

Αναλυτικά, το αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δίστομο, που διοργανώνουν ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, η Τοπική Κοινότητα και φορείς της Μαρτυρικής και Ιστορικής Πόλης για την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/2/2023.

Οι εκδηλώσεις -είναι αρθρωτές- ξεκινούν στις 12:00

Ας παίξουμε όλοι μαζί!
Παραδοσιακά παιχνίδια για τα παιδιά στην Κάτω Πλατεία. 13:00μ.μ.

Καρναβάλι και πάλι!
Οι Κουδουναραίοι του Διστόμου ξυπνούν την Άνοιξη! Εθιμικά δρώμενα της Αποκριάς με… πιπεράτους στίχους και μέντορα τον Στάθη Σταθά!

Ο μεγάλος Καρνάβαλος και τα παιδιά!
Παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών στην Κάτω Πλατεία.

Παραδοσιακά Κούλουμα
Σαρακοστιανές γεύσεις για όλους! Ελάτε να δοκιμάσετε φασολάδα, ελιές, ταραμά, λαγάνες και να γλεντήσετε με άφθονο Διστομίτικο κρασί!

Κάψιμο του Καρνάβαλου!
Γλέντι και χορός γύρω από τη φωτιά του Καρνάβαλου!

Θα έχει προηγηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2, στις 11:00 π.μ., το πέταγμα του Χαρταετού: Πόσο ψηλά μπορεί να πετάξει ένας χαρταετός; Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου θα πετάξουν τους χαρταετούς τους στο λόφο του Μαυσωλείου.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content