Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά για τα Σαρακοστιανά

Ανοιχτή θα είναι η Βαρβάκειος αγορά την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, για όσους καταναλωτές επιθυμούν να προμηθευτούν σαρακοστιανά ακόμη και την τελευταία στιγμή!

Τα Σαρακοστιανά της τελευταίας στιγμής καθώς και φρέσκα λαχανικά, οστρακοειδή και μαλάκια – αλλά και φρεσκοψημένη λαγάνα – θα μπορέσουν να προμηθευτούν και την Καθαρά Δευτέρα οι καταναλωτές καθώς ανοιχτή θα είναι η αγορά: οι λαϊκές, η Βαρβάκειος, η Αγορά του Ρέντη και τα καταστήματα τροφίμων.

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, θα λειτουργήσουν παραδοσιακά τα καταστήματα και της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στον ΟΚΑΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά την Βαρβάκειο, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 21:00 την Κυριακή μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Επίσης και τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Αντίστοιχα, ανοικτά θα είναι, συνέχεια, και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.
Τσιμπημένο… το παραδοσιακό τραπέζι: Οι τιμές σε λαγάνα, χαλβά και θαλασσινά

Μάλλον προβληματισμένοι είναι, πάντως, οι καταναλωτές για τις τιμές φέτος στα σαρακοστιανά.

Το ρεπορτάζ θέλει την παραδοσιακή λαγάνα από 3,50 έως 5 € τα 750γρ. Ο χαλβάς από 7,90 – 16,90, οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ενώ η ταραμοσαλάτα από 6,23 – 19,31.

Σε ό,τι αφορά τα θαλασσινά, ενδεικτικά, το γαριδάκι πωλείται από 5 έως 8 ευρώ, το καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.

Η γάμπαρη στα 9-12 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα από 12 έως 14 ευρώ και χταπόδια κατεψυγμένα στα 13 ευρώ το κιλό.

dnews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content