Καραμάνης: “Απαράδεκτη η συμπεριφορά του κ. Ταγκαλέγκα-Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει”

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει

Με αφορμή την διακοπή της συνεδρίασης της 12ης Φεβρουαρίου 2024, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Ταγκαλέγκα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων και η Δημοτική Αρχή, σεβόμενοι τον θεσμό και τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Ταγκαλέγκα στο παραλήρημά του και τις προσωπικές στρατηγικές του. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. ισχύει για όλους.

Ως πρώην δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Πρόεδρος μπορεί να διακόψει τον ομιλητή «αν εκφεύγει του θέματος ή εκτρέπεται σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις».  Και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε…

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 69, παρ. 1 του νόμου 3852/2010 η Πρόεδρος μπορεί να ζητήσει την αποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει την συνεδρίαση.

Ωστόσο η πρόεδρος του Δ.Σ. κρατώντας χαμηλούς τόνους, προτίμησε αρχικά να διακόψει για 5 λεπτά και στη συνέχεια, εφόσον ο κ. Ταγκαλέγκας δεν συμμορφώθηκε με τον κανονισμό διέκοψε την συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει!

Θα λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την παραγωγή έργου και όχι με βάση τις προσωπικές στρατηγικές και τις φιλοδοξίες του καθενός.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content