Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται και τρίτος καύσωνας

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο, στο οποίο τονίζεται ότι έρχεται και τρίτος καύσωνας ύστερα από αυτόν που αρχίζει αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Α. Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά θα είναι χαμηλότερες και η αίσθηση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή πνέουν άνεμοι (μελτέμια) που φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Β. Την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να «ανεβαίνει».

Γ. Από την Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουλίου αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Δ. Από την Τρίτη 25 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένεται νέα θερμική έξαρση.
Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 38℃ με 40℃ και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37℃ με 38℃ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου

δ. στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37℃ με 39℃ βαθμούς Κελσίου

ε. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36℃ με 38℃

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38℃ με 40℃ και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41℃ με 42℃.

β. Στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40℃ με 42℃ και κατά τόπους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43℃

γ. στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37℃ με 39℃.

  • Από την Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41℃ με 43℃ και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 38℃ με 41℃.
  • Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2℃ με 5℃, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.
  • Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content