Καιρός: Με βροχές ποδαρικό το 2024

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναλύει τα στοιχεία για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς – Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων

Νεώτερα στοιχεία για την αλλαγή του καιρού την Πρωτοχρονιά και τις πρώτες ημέρες του 2024 έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά ο καιρός με τον οποίο θα φύγει το 2023 και θα κάνει ποδαρικό το 2024 θα είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με αυτόν των Χριστουγέννων.

Όπως είπε τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ήπιος με ανέμους 4-5 μποφόρ στα πελάγη με λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο, όμως, θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στη δυτική Ελλάδα και στα νότια τμήματα της επικράτειας, κυρίως στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

Από την Κυριακή, όμως, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ «από Δευτέρα και μετά περιμένουμε πολλές βροχές που θα κρατήσουν 3-4 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά».

Εξηγώντας νωρίτερα, την εκτίμησή του για την αλλαγή του καιρού ο Θοδωρής Κολυδάς είχε κάνει λόγο σε ανάρτησή του για ένα «χαμηλό από την Ιταλία που θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content