Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Άμεσες παρεμβάσεις της ΠΕ Βοιωτίας στην Ε.Ο Αράχωβας –Λιβαδι Παρνασσού με την συνδρομή εξειδικευμένων μελετητών

Αμεσες παρεμβάσεις της ΠΕ Βοιωτίας στην Ε.Ο Αράχωβας - Λιβαδι Παρνασσού μετά την κατάπτωση βράχου


 Η Π.Ε Βοιωτίας δρομολογεί άμεσες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί περαιτέρω η ασφαλής διέλευση των οχημάτων εντός της Δ.Ε. Αράχωβας, ύστερα από το γεγονός της κατάπτωσης βράχου σε διερχόμενο αυτοκίνητο την 17η Οκτωβρίου 2021 στο 5ο χιλ. Αράχωβας – Λιβάδι Παρνασσού ως αποτέλεσμα του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» , που έπληξε ιδιαίτερα την Κεντρική Ελλάδα.

  Έγινε άμεση διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και από το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2021, εναερίτες μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας, βρίσκονται στο σημείο και προβαίνουν σε ελεγχόμενη χειρωνακτική εργασία απόσπασης επικίνδυνων προς αποκόλληση µεµονωµένων βράχων («ξεσκάρωµα») κατά μήκος του οδικού δικτύου.

  Ήδη , εξειδικευμένοι μελετητές ολοκλήρωσαν την επιτόπια αυτοψία στην περιοχή και ενημέρωσαν για τη δυσκολία αντιμετώπισης του φαινομένου. Έως σήμερα η εμφάνιση καταπτώσεων μεγάλων τεμάχων βράχου ήταν σπάνιο φαινόμενο με τα μικρότερα τεμάχη να συγκρατούνται από τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, η συχνότερη εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης παρόμοιων βραχοπτώσεων. Οι πιθανές ροές βράχων χαρακτηρίζονται τεχνικά ως απρόβλεπτο φαινόμενο μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα (Μπάλλος) που έπληξαν την περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα. Για το λόγο αυτό η Π.Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους μελετητές διερευνά τη βέλτιστη τεχνική λύση για την αντιμετώπιση παρόμοιων γεγονότων ώστε να εκμηδενιστεί η πιθανότητα νέων ατυχημάτων, καθώς και την άμεση, επείγουσα και κατά προτεραιότητα υλοποίηση αυτών.  

  Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, παρουσία των μελετητών, της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Βοιωτίας, καθώς και σε δεύτερη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας κ. Νίκου Τρικαλίτη, αποφασίστηκε η διάρκεια των άμεσων παρεμβάσεων και ο τρόπος κυκλοφορίας στην εν λόγω περιοχή, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

«Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Ένας βράχος που έφυγε από πολύ μεγάλο ύψος, σχεδόν από την κορυφή, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί.  Από τη πρώτη στιγμή ήμασταν εκεί και σε επαφή με τους ανθρώπους στους οποίους συνέβη  αυτό το σοβαρό γεγονός, για το οποίο κινούνται όλες οι διαδικασίες, όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία, για την αποζημίωσή τους. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί η Δ.Ε. Αράχωβας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για την αποστολή εξειδικευμένων μελετητών σε καταπτώσεις βράχων, όπως και έγινε. Η Π.Ε. Βοιωτίας με αίσθημα ευθύνης, όπως έχει εως τώρα αποδείξει, συνεχίζει να μεριμνά για την οδική ασφάλεια σε όλο το οδικό της δίκτυο. Διερευνώνται λύσεις και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με σχετικό Δελτίο Τύπου», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά. 

 

 

 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK