Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Συστήνουν Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Έργα 600.000€ στο “Φιλόδημο” για το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Τη σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για χρονικό διάστημα δύο  ετών -συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 με δυνατότητα παράτασης, εφόσον οι κοινωνικοοικονομικοί λόγοι ίδρυσης και αναγκαιότητας εξακολουθούν να υφίστανται-  αποφάσισε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 17 Μαρτίου.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Σκοπός της δράσης του Ταμείου θα είναι η υποστήριξη και η παροχή συνδρομής με έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως μακροχρόνιοι άνεργοι/ες με άμεσες ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με μακροχρόνιες ασθένειες ή αναπηρίες, αλλά και γενικότερα άτομα, που αδυνατούν να καλύψουν κατά τις περιστάσεις και για έκτακτους λόγους (σοβαρές ασθένειες, πλήρη απώλεια εισοδήματος, κ.λ.π.) τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Πόροι του Ταμείου θα αποτελούν χρηματικές δωρεές από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, έσοδα από κοινωνικές ή φιλανθρωπικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.λπ. οι οποίες θα εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

 

 

Οι λόγοι για τους οποίους η δημοτική αντιπροσωπεία αποφάσισε να προχωρήσει στην εν λόγω πρωτοβουλία είναι, σύμφωνα με την εισήγηση του Γιάννη Σταθά, η κρίσιμη και δύσκολη – οικονομικά και κοινωνικά- συγκυρία εξαιτίας του covid, το ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η α ́ βαθμού, οφείλει να αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της μέσα από την ένωση δυνάμεων, την συνεργασία και την συνέργεια, καθώς και η επίγνωση της ππραγματικότητας ότι καθημερινά αυξάνονται οι δημότες που στερούνται ακόμα και τα βασικά ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

 

 

Η οικονομική βοήθεια, μέχρι του ποσού των 500€ για κάθε νοικοκυριό, θα παρέχεται μετά από αιτιολογημένη κοινωνική έκθεση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας και αφού εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου. Προκειμένου η Διοικούσα Επιτροπή που θα συσταθεί να λάβει απόφαση για την έγκριση ή μη των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την οικονομική στήριξη πολιτών, θα τίθενται συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα συνεκτιμώνται και θα συνοψίζονται ως εξής:

  • Εντοπιότητα: Δημότες Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας ή/και κάτοικοι που διαμένουν στα όρια του Δήμου και ανήκουν στις εξής κατηγορίες: μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, μοναχικά άτομα ανεξαρτήτων ηλικίας με συνοδά κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άτομα και οικογένειες που απειλούνται από συνθήκες της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
    – Εργασία – Ασφάλιση: Η επαγγελματική κατάσταση του ατόμου και των μελών της οικογένειάς του (μερική, περιστασιακή απασχόληση, ανεργία, μη ασφάλιση, σύνταξη).
    – Οικονομική κατάσταση: Θα εξετάζονται οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του αιτούντος και της άμεσης οικογένειας (άπορος, ενοικιαζόμενη ή ιδιόκτητη κατοικία, φιλοξενία).
    – Κατάσταση της υγείας: Παθολογικά προβλήματα, διαταραχές ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε προγράμματα απεξάρτησης, άτομα με αναπηρία προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα.
    – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Πολίτες που αντιμετωπίζουν έκτακτη και σοβαρή ανάγκη εξαιτίας σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας, καταστροφή περιουσίας από εγκληματική ενέργεια κ.λ.π.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Δήμαρχος, ενώ τα υπόλοιπα 4 μέλη έχουν ως εξής: Δημητρούλα Τσίρη (Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας), Ελένη Σύρου (Δημοτικός Συμβούλοςς της μείζονας μειοψηφίας), Αντώνιος Καρελάς (λαϊκό μέλος) και Αργυρώ Λάμπρου (λαϊκό μέλος)

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Το αγαπημένο σας βιβλιοχαρτοπωλείο (1)

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

AliExpress WW

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK