banner 1280x290 new

Γιώργος Μουλκιώτης: Επιτακτική η λήψη άμεσων μέτρων για την ομαλή λειτουργία του κέντρου Υγείας Αλιάρτου

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

aliartos kentro yegias1
 
Αποτέλεσμα εικόνας για esy aliartoy
 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, μαζί μαζί με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέα Πουλά, η οποία αφορούσε τα «σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή». 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Στην ερώτηση τους οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου δεν καλύπτει μονάχα τους πολίτες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αλλά το σύνολο της Κεντρικής Βοιωτίας, σε σχέση με την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κάτι που σημαίνει πως πολλοί από τους πολίτες της Βοιωτίας κάνουν χρήση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.  Επισημαίνουν επίσης ότι, εδώ και οκτώ μήνες, λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή, στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια απλή εξέταση αίματος, πόσο μάλλον να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εφοδιαστεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με τον απαραίτητο βιοχημικό αναλυτή, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων τους. Επίσης ερωτούν, εάν υπάρχει και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την γενικότερη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου - που βρίσκεται στο μέσον της Βοιωτίας και εξυπηρετεί όχι μόνον τον Δήμο, αλλά και άλλους πολίτες της ευρύτερης περιοχής - τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και - αν ναι- πότε και με ποιό τρόπο. 

Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια         

Θέμα: «Χωρίς βιοχημικό αναλυτή το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου»

Κύριε Υπουργέ, 

Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου – όπως όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας – στοχεύει στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση, τη φροντίδα και την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά́ την παροχή́ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτός από τους 12.000 κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού αλλά και των  Δημοτικών Ενοτήτων Βαγίων και Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, δηλαδή́ άλλους περίπου 10.500 πολίτες της Κεντρικής Βοιωτίας. Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί η κατεξοχήν αγροτική δραστηριότητα της περιοχής, τότε θα πρέπει να επιμετρηθεί και ένας απροσδιόριστος, σίγουρα μεγάλος, αριθμός μη καταγεγραμμένων αλλοδαπών εργατών γης.

Ταυτόχρονα, το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου υποστηρίζει τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία περίπου 20 κοινοτήτων των Δήμων Αλιάρτου - Θεσπιέων, Λεβαδέων, Ορχομενού και Θηβαίων.

Επειδή εδώ και περίπου οκτώ μήνες το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια απλή εξέταση αίματος, πόσο μάλλον να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Επειδή ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, έχει ήδη ζητήσει την κάλυψη της έλλειψης αυτής.

Επειδή η φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και η ελληνική ύπαιθρος και οι πολίτες της χρειάζονται έμπρακτη στήριξη.

Επειδή η στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι καίριας σημασίας, καθώς αφενός προλαβαίνει, θεραπεύει και αποκαθιστά περιστατικά σε τοπικό επίπεδο αποφεύγοντας τη μη αναγκαία προσφυγή στο νοσοκομείο, και αφετέρου συμβάλλει στην δραστική́ μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:                                                     

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εφοδιαστεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με τον απαραίτητο βιοχημικό αναλυτή;  
  2. Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων τους;
  3. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου - που βρίσκεται στο μέσον της Βοιωτίας και εξυπηρετεί όχι μόνον τον Δήμο, αλλά και άλλους πολίτες της ευρύτερης περιοχής - τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και - αν ναι- πότε και με ποιο τρόπο;

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές

Γεώργιος Μουλκιώτης

 Ανδρέας Πουλάς

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

Μάσκα Βαρέως Τύπου

maska fb neo 1

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

ΚΑΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

camera ip 23 led

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

ΒΟΥΡΤΣΑ - ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΖΙ

fb ads

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK