banner 1280x290 new

Λευτέρης Κτιστάκης : Ισχυρή Ανάπτυξη,Αυτοδύναμη Ελλάδα υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας

KANTE MAΣ LIKEE-sterea

KTISTAKHS LOGO
 
 
Η ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ κατά 72%, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτη για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Ειδικά όταν αυτή μεταφράζεται σε πρόσωπα όπως ο, δικηγόρος στο επάγγελμα, Λευτέρης Κτιστάκις.

Η σελίδα έχει με κάθε τρόπο εκφράσει τη διαφωνία σχετικά με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας καθώς το παρελθόν της αδυνατεί να υποστηρίξει με κάποια αξιοπιστία ότι το κόμμα αυτό μπορεί να «γυρίσει σελίδα» στην ελληνική κοινωνία, να την αποδεσμεύσει από τα δεσμά των υπερπλεονασμάτων και της μεγέθυνσης εις βάρος της ανάπτυξης, να συγκρουστεί με την ολιγαρχία που λυμαίνεται τη χώρα από τη δεκαετία του ’60*, να πετύχει καίριο πλήγμα στη διαφθορά και τη διαπλοκή.
 
Ο Λευτέρης Κτιστάκις είναι «ξένος» με αυτό το παρελθόν. Οι πράξεις του (και όχι απλά ο λόγος του ή η «αρθρογραφία» του) αποδεικνύουν τις αρχές του. Αποδεικνύουν μια πολιτική αυθυπαρξία που μέλλει να δείξει εάν θα αλλοιωθούν στον μύλο της κομματικής πειθαρχίας. Ή, για να είμαστε ρεαλιστές, να δείξουν πόσο θα αλλοιωθούν. Ποιους έντιμους αν και επώδυνους συμβιβασμούς θα χρειαστεί (θα επιλέξει) να κάνει. Πού θα παραμείνει ακλόνητος στη βάση της κοινωνικής αποδοχής που χαίρει το πρόσωπό του και προέρχεται από πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος.
 KANTE MAΣ LIKEE-sterea
 
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά και κείμενο
 
 KANTE MAΣ LIKEE-sterea
Σε ένα κόμμα που πολλοί αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι και οι άλλοι βάζουν για κολόνια λιβάνι και περιφέρουν θαυματουργές εικόνες της Παναγίας της Ελληνολάτρισσας της μεταναστοαπωθούσας, είναι δύσκολο να μην κάνεις υποχωρήσεις. Στον χώρο της Αριστεράς οι υποχωρήσεις έχουν να κάνουν με αυτούς που ονειρεύονται μια «Σοβιετική» Ελλάδα (υποστηριζόμενη από τη Ρωσία), στο χώρο της Δεξιάς με μια Ορθόδοξη Μεγάλη Ελλάδα (υποστηριζόμενη από τη Ρωσία). Διαλέγεις και παίρνεις. Και σε αυτό το σημείο η πολιτική ίσως έχει να κάνει περισσότερο με την αισθητική.
 
Ξαναγυρνάω στον Λευτέρη Κτιστάκι. Η βαθιά γνώση του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βοιωτία μπορεί να προσδώσει υπεραξία σε μια περιοχή που το μόνο ευεργέτημα που είδε από βουλευτές ήταν ο διορισμός στην Ολυμπιακή. Αν η Βοιωτία δεν καταφέρει να «πάρει» από τη συμμετοχή του Λευτέρη Κτιστάκι στο Κοινοβούλιο, τότε πρέπει να υπάρχει ειδική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια και τους λόγους που δεν κατέστη αυτό δυνατό. Η σελίδα νιώθει βέβαιη ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.
 
Ως προς τη χώρα, δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα, καθώς αποτελούμε ένα προτεκτοράτο χρέους και ο όποιος αέρας πνέει αποτελεί (ή θα αποτελέσει) ευγενική παραχώρηση του Eurogroup και του ESM. Σε όσα, ωστόσο, δεν έχουν οι τελευταίοι εμπλοκή τότε είμαστε βέβαιοι ότι ο Λευτέρης Κτιστάκις θα είναι δραστήριος και δημιουργικός προς όφελος της κοινωνίας.
 
Παίρνοντας την πάσα που μόλις κάναμε, βρισκόμαστε στο σημείο όπου θα διατυπώσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ένας άνθρωπος όπως ο Λευτέρης Κτιστάκις ως νέος βουλευτής, ως νεότερης γενιάς πολιτικός, ως δικηγόρος: την αποτελεσματικότητα και την ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης. Είναι γνωστό σε όλους ότι όταν πολιτικός εκστομίζει το «έχω εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» κλείνει το μάτι στους κομματικά στρατευμένους λειτουργούς της να πράξουν όπως απαιτεί το συμφέρον του κόμματος που αυτός ο πολιτικός εκπροσωπεί. Η παρασιτική λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλοιώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Δημοκρατίας και, για τους πιο υλιστές, υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη καθώς κανείς δεν επενδύει κάπου που μια νομική περιπέτεια καταλήγει Οδύσσεια.
 
Η δεύτερη πρόκληση κάθε νέου πολιτικού είναι το απαντήσει εάν θέλει να μακροημερεύσει ως πολιτικός. Δηλαδή, θέλει να ξαναβγεί; Εάν θέλει, τότε περνά στο επόμενο δύσκολο δίλημμα. «Για να ξαναβγώ πρέπει να με ψηφίσει ο κόσμος. Για να με ψηφίσει, να κάνω το καλό ή να επιδοθώ-επικεντρωθώ σε ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις;». Το πρώτο θέλει όραμα. Το δεύτερο ένα απλό copy-paste του παραδείγματος που ήδη επί δεκαετίες ζούμε. Οι τοπικές εκλογές δείχνουν ότι ο πολιτικός-εξυπηρετητής υπερισχύει του οραματιστή πολιτικού . Ο πήχης του ψηφοφόρου ανεβοκατεβαίνει ακανόνιστα και απρόβλεπτα, καταλήγοντας έτσι στο ήθος και την ποιότητα του πολιτικού για το πώς θα απαντήσει στο αίνιγμα.
 
Τέλος, δεν ξέρουμε σε ποια Επιτροπή θα ενταχθεί ο Λευτέρης Κτιστάκις ως βουλευτής Βοιωτίας. Ξέρουμε ωστόσο ότι μπορεί κάποιος να «βάλει λεφτά» πάνω του. Και για τους λόγους αυτούς, όποιος από τους αναγνώστες μας έχει αποφασίσει αμετάκλητα να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, η επιλογή του Λευτέρη Κτιστάκι είναι απαραίτητη για να ελπίζουμε σε κάτι.
 
 KANTE MAΣ LIKEE-sterea
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γυαλιά και κείμενο
 
 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 
 
 

KANTE MAΣ LIKEE-sterea

 

anakainiseis

CoverFacebook

themisnokas

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

 

FACEBOOK