banner 1280x290 new

H Ευρυδίκη Κουρνέτα, τ. Γενική Γραμματέας Τουρισμού, υποψήφια ευρωβουλευτής με ΑΝΕΛ

kournetanew 

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε εκδήλωση στο Ζάππειο.


Ανάμεσά τους η Ευρυδίκη Κουρνέτα, τ. Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Η κα Κουρνέτα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 και κατάγεται από τη Θήβα και την Καλαμάτα. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και στο Φορολογικό Δίκαιο της ΑΣΟΕΕ. Εισήχθη στην ενεργή και μάχιμη δικηγορία από το 2001, ιδρύοντας και διευθύνοντας Δικηγορικό Γραφείο. Διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία και έχει διατελέσει νομικός και φορολογικός σύμβουλος και παραστάτης τόσο φυσικών όσο και νομικών προσώπων σε υποθέσεις όλου του φάσματος δικαίου.

Παράλληλα διαθέτει σημαντική νομική εξειδίκευση στον κλάδο των τουριστικών φορέων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς έχει προσφέρει νομικές υπηρεσίες σε  τουριστικές εταιρίες, ξενοδοχειακούς επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και σε συλλογικούς τουριστικούς φορείς. Είναι σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα τουρισμού στη Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.
     

Είναι μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την ίδρυση του κινήματος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Νομικής Υπηρεσίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ από το 2013 έως το 2015.

Κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής με το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βοιωτία στις εκλογές του 2012 και του 2015.  

Από την 19η Νοεμβρίου 2016 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού. Παραμένοντας απόλυτα σταθερή στις αρχές της, συντασσόμενη με τις θέσεις του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας και τάξης, υπέβαλε την παραίτησή της την 5η Φεβρουαρίου 2019.  
Κατά τη διάρκεια της θητείας της εργάστηκε επίμονα και με προσήλωση και συνέβαλε αποτελεσματικά στο κρίσιμο έργο που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού επιτυγχάνοντας η Ελλάδα να καταγράψει ιστορικά ρεκόρ αφίξεων για τέσσερα συνεχόμενα έτη, αγγίζοντας τα 33 εκατομμύρια τουρίστες το 2018.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), μέλος του ΔΣ των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε., καθώς και ειδική συνεργάτης της Υπουργού Τουρισμού. 
Παρείχε υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Δικαιοσύνης, Εσωτερικών υποθέσεων και Σένγκεν του Υπουργείου Εξωτερικών. Μέλος της Επιτροπής Αναγνώρισης Ιαματικών Φυσικών Πόρων, καθώς και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση, αναθεώρηση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας σε διάφορους τομείς του εθνικού δικαίου.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι έγγαμη και έχει έναν υιό.

Την εμπειρία που έχει αποκομίσει στην ανάλυση και διαμόρφωση πολιτικής, θέλει να τη διοχετεύσει σε μία ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των εθνικών συμφερόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

lempesis

 
 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 
 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

anakainiseis

CoverFacebook

themisnokas

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

 

FACEBOOK