tigkasnew

Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας :ο ρόλος των συνδικαλιστικών φορέων δεν είναι να κάνει τον «ντίλερ» των δικηγορικών γραφείων

adedy

Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας , σχετικά με το 13ο – 14ο μισθό , δεν θα μπει βέβαια εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του και ενδεχομένως να «δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα, κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.


Αλλά οφείλει να πει ότι θεωρεί πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με φάμπρικα δικηγορικών γραφείων.

Δικηγορικά γραφεία στέλνουν σχετικές επιστολές σε Σωματεία και εργαζόμενους, προς άγραν πελατείας, ειδησεογραφικά δελτία διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί, και συνδικαλιστές που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις μιλάνε για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών.

Κάνουν «σημαία» κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων (αφορά κάποιους συναδέλφους ΙΔΑΧ , κυρίως σε Δήμους ) και συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία αξιοποιούν τις αποφάσεις αυτές ως μοχλό πίεσης, για να πληθαίνουν οι προσφυγές και η «πελατεία», αφού στους Δήμους είναι μεγάλος ο αριθμός των ΙΔΑΧ (στις Περιφέρειες οι ΙΔΑΧ συνάδελφοι είναι μόνο το 10% του συνόλου των υπαλλήλων), κρύβοντας μάλιστα ότι για τον 13ο και 14ο μισθό το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών έχουν κριθεί ως σύννομες, αφού το ΣΤΕ έκρινε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αυτές οι περικοπές όχι μόνο συνταγματικό, αλλά και αναγκαίο!!!

Θεωρούμε ότι ο ρόλος των συνδικαλιστικών φορέων δεν είναι να κάνει τον «ντίλερ» των δικηγορικών γραφείων , αλλά να αγωνίζεται και να διεκδικεί συνδικαλιστικά και κινηματικά ( εκτός όλων των υπολοίπων ) και την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών όλων των εργαζομένων , χωρίς να μπαίνει στο επικίνδυνο παιχνίδι του διαχωρισμού των εργαζομένων ( μόνιμοι , αορίστου χρόνου κτλ. ) , που εξυπηρετεί μόνο άλλα συμφέροντα.

Βολεύει την κυβέρνηση να έχει τους εργαζόμενους να περιμένουν «υπομονετικά» την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια.

Βολεύει το σύστημα γενικότερα να ενισχύει την αυταπάτη ότι ο σκληρός πυρήνας της δικαιοσύνης μπορεί να «αποφασίζει» διαφορετικά από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

Εξυπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα, αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για αυτό εξάλλου πολλές φορές μέχρι τώρα βάλανε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα «έχουν λαμβάνειν», «βοήθησαν» τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν «πελατεία».

Τέλος προκειμένου να καθησυχάσουμε τυχόν φόβους συναδέλφων, ότι θα έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για να μη παραγραφούν οι σχετικές αξιώσεις τους, ενημερώνουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει ως την τελευταία μέρα του έτους προς το τμήμα μισθοδοσίας του εκάστοτε φορέα. ( σχετικό υπόδειγμα αίτησης ΑΔΕΔΥ ).


Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γραμματέας

Χρήστος Δαμιανίδης                                                                                   Νικόλαος Μπούρας


 


 

ANASTASIOY

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

XATZISTAMATIS NEW

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

toutouzas1

 

lempesis

koropouli2

Πνευματικά Σοκολατάκια

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK