Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

ΘΙΣΒΗ: ΠΟΛΙΤΕΣ & ΜΝΗΜΕΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

THIVSVI KATASTROFES

Πριν από μια εβδομάδα στις 30/4/2018 στην Τοπική Κοινότητα Θίσβης το ένα από δύο πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στο δρόμο προς τον Αγιο Ιωάννη, έξω από την Βιομηχανική Περιοχή, υπέστη σημαντικές φθορές από κάποια «αυτοκίνητα». Τα 2 πετρινα γεφύρια, αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του παλαιού οδικού δικτύου της Βοιωτίας, σημαντική μαρτυρία για την οικονομική δραστηριότητα και οργάνωση της κοινωνικής ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων στις 7/9/2009, τα παραπάνω πέτρινα γεφύρια χαρακτηρίστηκαν ως ΜΝΗΜΕΙΑ, «διότι αποτελούν σημαντικές και ενδιαφέρουσες κατασκευές που παρουσιάζουν αυξημένο κατασκευαστικό και μορφολογικό ενδιαφέρον».

Τώρα, πως είναι δυνατόν, στα γεφύρια αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως ΜΝΗΜΕΙΑ, σύμφωνα και με την Αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/89460/2246 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου (11/12/2009), να διέρχονται τα μεγάλου κυβισμού φορτηγά της Βιομηχανικής Περιοχής, ας το εξετάσουν καλύτερα οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες. Μην ξεχνάμε, ότι η ισχυρότερη απειλή για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι η ρύπανση και η μόλυνση του περιβάλλοντος, η οποία έχει οδηγήσει στην καταστροφή μερικών από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία τέχνης, προκαλώντας διάβρωση της επιφάνειας, αποχρωματισμό και αμαύρωση. Αυτά τα φαινόμενα είναι σήμερα ορατά και στα παραπάνω ΜΝΗΜΕΙΑ.

 

Ο Δήμος Θήβας, όπως γίνεται πάντα με τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης(παράνομο κλείσιμο δρόμου προς παραλία Αγγελή, λιμεναρχείο), το θέμα αυτό το αντιμετώπισε με την συνήθη προχειρότητα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα 7/5/2018, το θέμα πέρασε βιαστικά. σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο μέν δήμαρχος δήλωσε ότι απουσίαζε την ημέρα που τον επισκέφτηκε για το πρόβλημα αυτό ο πρόεδρος της κοινότητας μας, τον παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο κ. Α. Καμούτση, ο οποίος είχε φροντίσει να ενημερώσει τηλεφωνικά την αρχαιολογία, την Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β κα Σ. Κακαουνάκη!!!! , τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την περιφέρεια για το συμβάν αυτό και αναμένει μέχρι σήμερα να πράξουν τα δέοντα.

Εμείς τι να πούμε;

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

Ότι έπρεπε, πρώτα απ’ όλα να ενημερωθεί η Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι η αρμόδια για το συγκεκριμένο μνημείο;

Ότι χρειαζοταν, να γίνει άμεσα αυτοψία από την αρχαιολογία, για το αν μπορούν μετά το ατύχημα να να διέρχονται τα μεγάλου κυβισμού φορτηγά της ΒΙ.ΠΕ.

‘Ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια, να είχε δημιουργηθεί ένας παράλληλος δρόμος μακρυά από τα πέτρινα γεφύρια, που θα οδηγούσε κατευθείαν στον χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής;

Ότι αν το παραπάνω «ατύχημα» είχε γίνει στην Θήβα, σίγουρα η αντιμετώπιση του θα ήταν διαφορετική.

Αλλά είπαμε, εμείς οι Θίσβιοι, όπως έχουν δείξει τα πράγματα μέχρι σήμερα, για τη δημοτική αρχή, είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΙΣΒΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK