banner 1280x290 new

Συνάντηση Μελών της Ομάδας Τhiva Old Photography, στην Θήβα

thiva old photography

Αφορά τα πεπραγμένα της χθεσινής Συνάντησης Μελών της Ομάδας στην Θήβα και διαβάζεται από τους ενδιαφερόμενους, μόνο όταν υπάρχει ενδιαφέρον, διάθεση και Χρόνος για διάβασμα.


Όπως είχε γραφτεί από πριν σκοπός της χθεσινής συνάντησης των Μελών της Ομάδας, που θέλανε και μπορούσαν να έλθουν, ήταν η γνωριμία, αναθέρμανση των σχέσεων και επαφών με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ομάδα, η απλή φιλική συζήτηση και κουβέντα, η ενημέρωση για τα μέχρι τα Τώρα καμωμένα και ιδέες και προοπτικές για την δυναμική της Ομάδας στο Μέλλον.
Όλα τούτα γίνανε ανακατεμένα με αναμνήσεις, συγκινήσεις, αναφορές στιγμιότυπων δίκην φωτογραφίας και με καλοπροαίρετα αλληλοπειράγματα, ενώ υπήρχε ταυτόχρονη προβολή στην TV του καταστήματος φωτογραφιών και σχεδιασμού και προοπτικών της Ομάδας.
Τον λόγο πήρανε όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι και κατά σειρά , όπως έτυχε και καθόντουσαν.
Ο Κώστας Χαμπίπης μίλησε για το ιστορικό δημιουργίας της Ομάδας, τον Σκοπό της και τεχνικά θέματα παρουσίασης και ουσιαστικής και αισθητικής βελτίωσης Σήμερα και Προσεχώς της Ομάδας μέσα από την THIVA OLD PHOTOGRAPHY και την ιστοσελίδα της FOTOTHIVA.COM. Ενημέρωσε για τις επαφές που έκαναν με την Ομάδα Θηβαίοι από όλο τον κόσμο και την βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν, όπως επίσης και για την συμμετοχή εν ενεργεία τοπικών παραγόντων Δήμου.
Ο Δημήτρης –Τάκης Ζαρίφης , αφού έδωσε εξηγήσεις στην ορθή βάση για την χρησιμοποιούμενη από αυτόν ταυτότητα Facebook της συζύγου του Ποδη Λατούσα αναφέρθηκε στα έντονα και θελκτικά συναισθηματικά θέματα που δημιουργούνται στα Μέλη της Ομάδας από τις όλο και με αυξανόμενους ρυθμούς αναρτώμενες φωτογραφίες και σχόλια , τόσο στους διαβιούντες μέσα στην Θήβα , όσο και στους εκτός και μακρύτερα αυτής. Τόνισε ότι η αξία των ενεργειών και δραστηριοτήτων της Ομάδας δεν έχει μόνο χαρακτήρα ιστορικού αφηγήματος και αναμνήσεων παρωχημένης εποχής για την Παλιά Θήβα , αλλά από δράσεις με αναφορές στην Παλιά Θήβα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στους Νέους Θηβαίους χαρακτήρες και πρότυπα προβολής και ανάδειξης της Νέας Θήβας. πχ. με περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία, δρόμοι του Νερού, Καμάρες, περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές σε αυτά και ανάλογα, επισκέψεις σε εξειδικευμένα Μουσεία και Χώρους του Παρελθόντος της Θήβας.
Ο Γιάννης Βενιζέλος έκανε μνεία των σημαντικών ευρημάτων που έχει η Ομάδα με αναζητήσεις και αναφορές σε έγγραφες πηγές, φωτογραφίες και πρόσωπα, που γνωρίζουν και κατέχουν και αναφέρθηκε στο γεγονός της εκπεφρασμένης επιθυμίας Θηβαίων τρίτης ηλικίας, αλλά και Νέων, να βοηθήσουν με ότι εκείνοι κατέχουν και γνωρίζουν για τους Σκοπούς της Ομάδας.
Ο Καπετάν Γιάννης - Γιάννης Παπαγεωργίου ανέφερε στοιχεία από την ανάλογη εμπειρία του στην Ομάδα Νέων Καλλιθέας και την δυναμική και προοπτικές που έχει η Ομάδα για την Θήβα και τόνισε την αξία της Παλιάς Φωτογραφίας, που πολλαπλασιάζεται όμως όταν υπάρχει σχετική επεξηγηματική λεζάντα και κείμενο με ερμηνεία για τα απεικονιζόμενά της.
Η Δήμητρα από την Κέρκυρα, του Κώστα Χαμπίπη, εξέφρασε την χαρά της για την Ομάδα και δήλωσε θερμώς ότι είναι υπέρ των πεπραγμένων και στόχων της Ομάδας και της Θήβας.
Ο Γιάννης Μπαρακάκος αναφέρθηκε στην επανένωση χαμένων συμμαθητών και φίλων και ανάσυρση ξεχασμένων αναμνήσεων από το παρελθόν και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στην δημιουργία χαρακτήρων αλλά και παίζουν στην διαμόρφωση της σημερινής καθημερινότητας και ζωής του Σήμερα.
Ο Νίκος Ζουλάμογλου τόνισε την ανάγκη της συνέχισης της κοινής προσπάθειας που γίνεται από όλα τα Μέλη της Ομάδας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που λόγω των γνώσεών τους και θέλησης προσφοράς, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στους Σκοπούς της Ομάδας.
Η άκρως Θηβαία Γεωργία Σόκαρη με τον Θηβαιοποιημένο Λειβαδίτη σύζυγό της άγγελο αναφέρθηκαν στις προοπτικές της Ομάδας για την ανάδειξη των σημαντικών προτερημάτων και προκρίσεων που διαθέτει η Θήβα και που σίγουρα δεν έχουν αναδειχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε και τόνισαν την ευκαιρία που υπάρχει, μέσα από την Ομάδα και με τις δράσεις της και σε συνεργασίες να κινητοποιηθούν και δραστηριοποιηθούν δημόσιοι φορείς και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστικά και διαχρονικά στην Θήβα του Σήμερα, αναδεικνύοντας με την βοήθεια όλων την Διαχρονική και Αιώνια Θήβα.
Ο Νίκος Τρικαλίτης ανέφερε χαρακτηριστικές δράσεις και πρωτοβουλίες Θηβαίων του παρελθόντος και με τις γνώσεις του ως επί σειρά ετών δημοσιογραφών και διαθέτων αρχείο με περισσότερες από 2500 χιλιάδες σχετικές με την Θήβα φωτογραφίες, διατύπωσε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως πχ. εκθέσεις φωτογραφιών και ειδικών εκδόσεων που μπορούν να βοηθήσουν στον Σκοπό όλων για την Θήβα, σε συνεργασία με Φορείς που ενδιαφέρονται, θέλουν και μπορούν.
Ο Σωτήρης Μαλλιάκος δήλωσε ότι είναι ένας από τους εκατοντάδες που παρακολουθούν τα πεπραγμένα της Ομάδας και έχει θέληση να βοηθήσει κι αυτός , εκφράζοντας και διατυπώνοντας έτσι , την θέληση και επιθυμία πολλών άλλων εκατοντάδων παλιών και Νέων , ανώνυμων Μελών της Ομάδας, που διαβάζουν καθημερινά τις φωτογραφίες και σχόλια της Ομάδας.
Ο Νώντας Τζουβελέκης μετά της συζύγου του αναφέρθηκαν εκτενώς στην αξία της προσπάθειας όλων στην Ομάδα και σημείωσε την πραγματική ονομαστική αξία , που έχει η αναζήτηση, διατύπωση και διάσωση μέσα από τα σχόλια στην Ομάδα Θηβαίων ηλικίας 80 + , που βλέποντας παλιές Φωτογραφίες ή με απλή συζήτηση μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν Τώρα και Σήμερα πληροφορίες και Γνώσεις για την Παλιά Θήβα του Τότε, αναφέροντας μάλιστα σαν χαρακτηριστική περίπτωση την μητέρα του, που υπάρχει και τον βοηθά με τις αναμνήσεις και πληροφορίες που κατέχει και στην οποία προστρέχει για κάθε σχετικό θέμα. Είναι κάτι που μπορούν να κάνουν εύκολα, όλα τα Μέλη που έχουν Συγγενείς και Φίλους μεγάλης ηλικίας , έτσι ώστε να διασωθούν και να καταγραφούν σημαντικές πληροφορίες που διαφορετικά θα ξεχασθούν και θα χαθούν.
Η Βούλα Κόλλια παρακολουθεί όλα τα πεπραγμένα, φωτογραφίες και σχόλια της Ομάδας και δήλωσε ενθουσιασμένη με το ενδιαφέρον που αναπτύσσεται από όλους για την Παλιά και μελλούμενη Θήβα.
Η Αργυρώ Καραγιάννη δήλωσε ότι παρότι με καταγωγή εκτός, αλλά πλησίον Θήβας, συμμετέχει ενεργά και με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Ομάδας και είναι σίγουρη ότι διαβλέπει ευρύτερη και εντονότερη ενεργό συμμετοχή για το Καλό της Θήβας, επειδή η όλη κίνηση της Ομάδας είναι πηγαία και ανιδιοτελής.
Η Μιμίκα Αγάτσα, επίσης είναι σίγουρη για την ανάπτυξη της Ομάδας και την ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων Μελών και πιστεύει ότι ανοίγονται ήδη πολλές και καλές προοπτικές, επειδή υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν στον Σκοπό με ικανές δυνάμεις. Ενώ ήδη υπάρχουσες και διαχρονικά αναγνωρισμένες ενεργείς μορφές δράσεις πχ. Λύκειο Ελληνίδων, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σε μια νέα οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια για την Θήβα. Ανέφερε δε χαρακτηριστικούς μικρούς και μη ευρέως γνωστούς λαογραφικούς θησαυρούς από την Παλιά Θήβα και Θηβαίους, πχ. στολές κ.α.
Η Αγγελική Σαρρή δήλωσε ότι από την ιδιότητά της μπορεί να βοηθήσει ενεργά και ουσιαστικά, ότι γνωρίζει και έχει διαπιστώσει ότι στα Θηβαϊκά σπίτια και στους Θηβαίους υπάρχει πραγματικός θησαυρός γνώσεων πληροφοριών, αντικειμένων και φωτογραφιών του παρελθόντος, που μπορούν να βοηθήσουν τον Σκοπό της Ομάδας για ανάδειξη της Θήβας του Παρελθόντος, με τον σκοπό προσδιορισμού και ταυτοποίησης της ονομαστικής αξίας της Θήβας του Μέλλοντος. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα σημαντικών και αξιέπαινων ιδιωτικών συλλογών λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου, που περιέργως όμως, ενώ είναι ευκόλως προσβάσιμα και διαθέσιμα , παραμένουν άγνωστα όμως για τους πολλούς και στην ίδια την Θήβα και Θηβαίους.
Ο Γιάννης Ανεστόπουλος, συναισθηματικά και εκείνος φορτισμένος, σημείωσε την αποδεικνυόμενη αξία των σήμερα διαθέσιμων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως στην προκείμενη περίπτωση που διαμέσου της Ομάδας, δεν έγινε μόνο εφικτή η εκ του σύνεγγυς επαφή, μετά από πολλές δεκαετίες, χαμένων συμμαθητών και φίλων, αλλά και υπό μια άλλη προοπτική και σε άλλο επίπεδο αναζήτηση γνώσεων, πληροφοριών και χαρακτήρων , διαμέσου της Ομάδας, και των σχεδόν καθημερινά συναπαντώμενων μεταξύ τους στην πόλη Θηβαίων. Υποσχέθηκε επίσης την βοήθεια και ανάδειξη activity δραστηριοτήτων και μύηση σε αυτές Παλιών και Νέων Θηβαίων .
Ο Χρήστος Μπασιάκος δήλωσε ενθουσιασμένος κι αυτός με τα ήδη πεπραγμένα , τα σημερινά τεκταινόμενα και τις μελλοντικές προοπτικές της Ομάδας για την ανάδειξη της Θήβας και ανέφερε το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο που διαθέτει ως ερασιτέχνης φωτογράφος, που μαθήτευσε σε ιστορική φωτογραφική μορφή της Θήβας (Καραχλής) και ότι επίσης σαν μεγαλύτερος , διαθέτει πλήθος ουσιαστικών πληροφοριών και επαφών με τους παλιότερους σε ηλικία για την Παλιά Θήβα, που πρέπει απαραίτητα να δώσουν αξιόλογες πληροφορίες και περιγραφές για την Θήβα του Τότε.
Η πραγματική Ποδη Λατούσα, Κατερίνα Ζαρίφη, σύζυγος του «σφετεριστή» του F/B ονόματός της, Τάκη Ζαρίφη, πήρε «ετσιθελικά» τον λόγο και δήλωσε ότι έγινε εξ αγχιστείας Θηβαία, διαχρονικά μέσα από τον σύζυγό της , με τις ιστορίες και αναμνήσεις, που με συγκίνηση της είχαν επί δεκαετίες ειπωθεί και πιστεύει ότι η Ομάδα απλώνεται με ένα μαγικό τρόπο και έχει αξιόλογες προοπτικές να βοηθήσει την Θήβα, γιατί όλη η Ομάδα κινείται με Αγάπη και Μεράκι, που χαρακτηρίζει ό, τι Όλα τα Μέλη της κάνουν μέσα στην Ομάδα.
Ο Παναγιώτης Αναστασίου δήλωσε με χιούμορ , ότι παραβρίσκεται σε ηθελημένη μεν , αλλά και «διατεταγμένη» συνάμα υπηρεσία και ότι έχει εκπεφρασμένη και δεδηλωμένη θέληση να ασχοληθεί ενεργά και να βοηθήσει επί τεχνικών και άλλων θεμάτων με τις γνώσεις του την Ομάδα. Διασαφήνισε δε συγκεκριμένους τομείς που μπορούν να βελτιωθούν τεχνικά και αισθητικά, με συνεργασίες.
Η Ομάδα μίλησε μέσω Skype με την Σταυρούλα και Θοδωρή Βούλγαρη στο Sacramento ΗΠΑ και προσπάθησε να μιλήσει και με τον Πέτρο Παναγιωτόπουλο στο Mexico City. Ο Πέτρος είχε στείλει τις ευχές του για Καλή Επιτυχία στην Συνάντηση και μεταμεσονυκτίως αναζήτησε πληροφορίες για την Συνάντηση, με έντονο ενδιαφέρον από τον Γιάννη Βενιζέλο, που ήταν στον 3ο ύπνο.
Έγινε αναφορά στην Ομάδα για τα παρακάτω μηνύματα που ελήφθησαν , από Μέλη που ήθελαν να παρευρεθούν :

Στεργιος Λουστας Δυστυχώς σύντροφοι θηβαιοι λόγω απόστασης και υποχρεώσεων δε μπόρεσα να σάς συναντήσω καλά να περάσετε ανεβάζω και άλλες φωτογραφίες!!!

Eirini Vasileiou Δεν καταφερα να ερθω. Εχω το μικρο αρρωστο :(

Epaminondas Giannakos ...ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.......!!

Ioulia Kontou Στην επομενη συναντηση θα ειμαι εκει. ❤

Petros Panayotopoulos Καλη. Επιτυχια!!!!!

Σταμάτης Καλαμιώτης Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω λόγω δουλειάς αλλά όπως είπα και στον Costas Habs προτείνω εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θηβαίων, τη διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης για την ιστορία, την παράδοση και την παλαιότερη καθημερινότητα της πόλης μας. Νομίζω πως είναι εξαιρετική ευκαιρία για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι!

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK