Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

EMBOΛΙΑΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ Σ. ΘΗΒΑΣ

emvolio

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ξεχωριστή μέρα η 8η Ιανουαρίου για την επαρχία της Θήβας. ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ είναι το ξεκίνημα του εμβολιασμού για τον αόρατο εχθρό μας, COVID 19.Δόθηκε το εναρκτήριο  λάκτισμα στο Γ.Ν. Θηβών. Εξήντα πέντε υγειονομικοί της πρώτης γραμμής εμβολιάστηκαν την πρώτη μέρα, χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο.  Πρώτη φορά με συνθήκες πρωτόγνωρες, επιχειρείται ταυτόχρονα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια μαζικός εμβολιασμός.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

 

Ευχή όλων, η ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού με επιτυχία και με αποτέλεσμα η Ζωή μας να βρει τους ρυθμούς της κανονικότητας, της παρέας ,της φιλίας και της αγκαλιάς. Δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί με την εφαρμογή των εμβολίων. Η ευεργετική ανοσοποίηση    (εμβολιασμός) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προόδους της Ιατρικής Επιστήμης.

Απόλυτο δεν είναι τίποτε στη ζωή, η ζυγαριά όμως γέρνει χωρίς αμφιβολία προς την πλευρά των εμβολιασμών. Τα μικρόβια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας. Οι μεγάλες επιδημίες και πανδημίες έχουν σημαδέψει την ανθρώπινη ιστορία και δύσκολα μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

 

Ο λοιμός της Αθήνας το 430 π.χ. τύφου ή Ιλαράς, ο λοιμός του Αντώνιου 165 μ.χ  (πανούκλα), το 542μ.χ η βουβωνική πανώλη του Ιουστινιανού, και το 1452 η βουβωνική πανώλη (μαύρος Θάνατος), ίσως είναι η  σημαντικότερη πανδημία που έχει καταγραφεί και αφάνισε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού (1/2της Ευρώπης ) ,οδηγώντας σε βαθύτατες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές. Οι εφτά μεγάλες πανδημίες της χολέρας, η Ισπανική γρίπη το 1918 που τα θύματά της ξεπερνούν τα θύματα του             Α΄ παγκοσμίου πολέμου, η ευλογιά, η φυματίωση, η πολιομυελίτιδα, η διφθερίτιδα, χρόνια απερίγραπτης φρίκης πόνου και δυστυχίας. 

Τα λοιμώδη νοσήματα τον 21ο αιώνα, τείνουν να εξαφανιστούν με τους εμβολιασμούς .Όμως τα βακτήρια και οι ιοί υπάρχουν στη φύση, έτοιμα να επαναδραστηριοποιηθούν. Εκατόμβες θυμάτων πριν από την χρήση των εμβολίων. Οι γενιές που μεγάλωσαν μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο σε καιρούς ειρήνης αντιμετωπίζουν την ιστορία σαν ανάγνωσμα.

Αποτέλεσμα: αντί να θριαμβολογούμε για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών και την εξαφάνιση σχεδόν των σημαντικότερων λοιμωδών νοσημάτων υπάρχουν κατά καιρούς φωνές διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης σε βάρος των εμβολίων βασιζόμενες σε φήμες. Κάθε αδαής και ανεύθυνος  μιλάει για θέματα υγείας και κινδυνολογεί.

 

 

Στην σημερινή πανδημία ,είναι ευλογία η δημιουργία  του εμβολίου για τον covid 19 μέσα στο διάστημα δέκα μηνών.

Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά υπάρχει και το τέρμα του. 

ΕΥΛΑΒΙΚΑ εφαρμόζουμε:

  1. Πρόληψη (εμβολιασμός)

  2. Προσπάθεια του περιορισμού της διασποράς με διατήρηση της απόστασης-αντισηψία των χεριών –σωστή χρήση της μάσκας.

  3. Σωστή φαρμακευτική αντιμετώπιση του covid 19 .

Προς επιπλέον ενημέρωση παραθέτουμε το πόνημα του κ. Χάρη Κατσαρδή (Παιδοπνευμονολόγου Επίκουρου Καθηγητή Παιδιατρικής, Επίτιμου Πρόεδρου Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων) ,«ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ;» το οποίο είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα του Ι.Σ. Θήβας.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

back To school livadeia facebook 600x500

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK