tigkasnew

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στη Θήβα

kophAGIASMOS KENTRO AMEA 2
 

 


Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στη Θήβα

 


Στον Αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “Άγιοι Ανάργυροι Θήβας” παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου. 

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κα Αθηνά Ράικου, σε όλα τα μέλη, στους εκπαιδευτικούς, στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στα παιδιά να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για το κοινωνικό έργο που επιτελούν. Συναισθανόμενος την πολυετή προσπάθεια, τον καθημερινό αγώνα με πείσμα, δύναμη, κόπο και θέληση, αλλά και την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση των μελών και φίλων του Συλλόγου για την επίτευξη των στόχων τους, τόνισε ότι αυτή η δομή δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τέλος, στο πλαίσιο στήριξης του Δήμου στο έργο του Συλλόγου, ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο ένα συμβολικό δώρο, ένα λάπτοπ, για τις ανάγκες του Κέντρου. 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες:

Iδρύθηκε το 2015, από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “Άγιοι Ανάργυροι Θήβας” μετά από πολυετείς προσπάθειες και ενέργειες. Βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Θηβών- Καπαρελλίου, στίχος 2, στο Τάχι Θηβών και το κτίριό του κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε κυρίως από δωρεές φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος στον Σύλλογο γι’ αυτό τον σκοπό. Το Κέντρο πρόσφατα έλαβε την άδεια λειτουργίας του και στελεχώθηκε με επιστημονικό προσωπικό. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες ηλικίας άνω των 20 ετών χωρίς όριο ηλικίας αποχώρησης. Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα των οποίων η φιλοσοφία εστιάζει στην ανάπτυξη, την βελτίωση και την κατάκτηση βασικών δεξιοτήτων, που θα επιτρέψει στα άτομα με ιδιαιτερότητες την, όσο είναι εφικτό, περισσότερη αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίησή τους. Ενισχύει, επίσης, την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. 

Οι Δραστηριότητες και τα Προγράμματα που υλοποιεί είναι τα ακόλουθα:

· Δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης

· Εξωτερικές δραστηριότητες

· Ψυχαγωγικές δραστηριότητες 

· Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

· Εξατομικευμένα προγράμματα εκμάθησης 

· Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης
Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «Άγιοι Ανάργυροι»:

Ο Σύλλογος ‘’Άγιοι Ανάργυροι’’ ιδρύθηκε το 1990 από γονείς και φίλους παιδιών με νοητική υστέρηση, έπειτα από την ανάγκη των ίδιων των γονέων να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες στον αγώνα για την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά τους, η ιδέα των γονιών αυτών αρχίζει και εξελίσσεται σε έργο ζωής. Στόχος η μέριμνα για την προστασία και περίθαλψη εφόρου ζωής των παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και θέσεως. Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογος ιδρύει:

· το 1990 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά ηλικίας από 7- 15 ετών

· το 1993 το Ειδικό Νηπιαγωγείο για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών

· το 2004 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) για ηλικίες από 15-23 ετών

-Στη συνέχεια, το 2015 ιδρύεται από τον Σύλλογο το Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

ANASTASIOY

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

XATZISTAMATIS NEW

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

toutouzas1

 

lempesis

koropouli2

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK