tigkasnew

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων στην ανοιχτή επιστολή των Επικεφαλής Δημ. Παρατάξεων κ.κ. Στ. Χαλβατζή και Η. Τραμπάκουλο

 
 
 NIKOLAOY SPYROS
Ακολουθεί η απαντητική επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:
 
Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων στην από 1-11-2018 ανοιχτή επιστολή των Επικεφαλής Δημ. Παρατάξεων κ.κ. Στ. Χαλβατζή και Η. ΤραμπάκουλοΚύριοι Συνάδελφοι,
Σε απάντηση του σχετικού,  σας γνωρίζω ότι μετά την αποχώρησή σας από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/10/2018, σας προσκάλεσα σε σύσκεψη προκειμένου να σας ενημερώσω δια ζώσης, ως Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων του Δ.Σ. , για τις πρόσφατες ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ, πριν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.
 
Θεωρώ ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης γι' αυτό το κοινωνικό ζήτημα είναι συλλογική υπόθεση και αφορά όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο τη συμπολίτευση.  Ωστόσο, είναι δικαίωμά σας να αρνείστε να ενημερωθείτε άμεσα από τον Δήμαρχο για τις εξελίξεις σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, όπως δικαίωμά σας είναι να μην καταθέτετε προτάσεις για την επίλυσή του και να “κρύβεστε” πίσω από την απόφαση του Δ.Σ. για κατάργηση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ σε διάστημα 6 μηνών, η οποία όπως διαπιστώσαμε όλοι στο Δ.Σ. στις 23/5/2018 (επισυνάπτεται) δεν ήταν υλοποιήσιμη και όλοι τελικά αποφασίσαμε ότι μονόδρομος είναι η μετεγκατάσταση.
 
Γνωρίζετε, όμως, πολύ καλά ότι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος και σύσσωμη η παράταξή μας προβήκαμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί στον χρόνο που προσδιόριζε, αν και αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, από τις απαντήσεις που λάβαμε σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών εντός του οικισμού ΡΟΜΑ και τις διαδικασίες για μετεγκατάσταση.

 Για τις ενέργειες αυτές έχετε ενημερωθεί κατά τις συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής, που συστάθηκε γι' αυτό τον σκοπό και στις οποίες συμμετείχατε.

Πρέπει όμως να σας θυμίσω ότι όλοι διαπιστώσαμε το δύσκολο του θέματος καθόσον δεν βρέθηκε λύση μετεγκατάστασης λόγω του ότι αφ' ενός κανείς δημότης δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει κάποιο κτήμα αφ' ετέρου τα μέχρι σήμερα κτήματα του Δήμου Θηβαίων δεν πληρούσαν τους όρους μετεγκατάστασης. Παρ' όλα αυτά η Δημοτική Αρχή έχει να προτείνει κάποια κτήματα και αυτό ήθελε να συζητηθεί στη σύσκεψη που δεν παραβρεθήκατε.

Τέλος, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν (ιδιοκτησιακά-θέματα αρχαιολογίας-δασαρχείο και ΕΥΔΑΠ) το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης, όπως πράττουμε άλλωστε για όλα τα σοβαρά θέματα και πολύ περισσότερο γι' αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, το οποίο, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιείται ως πεδίο λαϊκισμού με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στους πολίτες και ταυτόχρονα την αυτοπροβολή δημοτικών παρατάξεων ελέω προεκλογικής περιόδου. 

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
 

 


ANASTASIOY

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

XATZISTAMATIS NEW

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

toutouzas1

 

lempesis

koropouli2

Πνευματικά Σοκολατάκια

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK