banner 1280x290 new

Ξεπουλιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ οι Θερμοπύλες!!

ksepoulima thermopiles2

Και μάλιστα μετά από ''συνεχείς παρεμβάσεις''
του Δημάρχου Λαμιέων και βουλευτών της Φθιώτιδας!

Στα πλαίσια των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ επτά ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, μεταξύ αυτών και των Θερμοπυλών, βαπτίζοντάς το με φανφάρες ως αξιοποίηση.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρη Ξενόφο, στην ημερίδα «Investors' Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Θα περιμέναμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απαιτεί από τις κυβερνήσεις την συμμετοχή σε οιαδήποτε παρέμβαση αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της περιοχής της με σχέδια και δυναμικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως, όπως διαβάζουμε από δημοσιεύματα, φέρεται να συναινεί στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με παγκόσμιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Λαμιέων, και μάλιστα να διαφημίζει αυτή της την προσπάθεια!

Θεωρούμε επίσης πως για τέτοιου είδους ''συνεχείς παρεμβάσεις'' και ''αλλεπάλληλες συναντήσεις'' με αξιωματούχους της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και οι δημότες του δήμου Λαμιέων για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν το Υπερταμείο από κοινού με την Γερμανική Πρεσβεία, όπως επίσης τι θα σημάνει η ''επένδυση'' και η ''αξιοποίηση'' αυτή για την ευρύτερη περιοχή.

Σας παραθέτουμε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας (3-6-2013) για το ίδιο θέμα, το οποίο βέβαια είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση με τις αιτιάσεις των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ και των συμπαραστατών του.

''...οι περιοχές θα στερηθούν σημαντικούς πόρους, θέσεις εργασίας και εργαλεία ανάπτυξης ενώ δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα υποστούν συνέπειες, χιλιάδες λουόμενοι θα επωμιστούν την αύξηση του κόστους χρήσης των ιαματικών πηγών ενώ υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αλλοίωσης της τοπικής φυσιογνωμίας και του πολιτιστικού περίγυρου.

Ειδικότερα τονίζεται ότι η εκποίηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ,έως σήμερα, μη αξιοποίηση και απαξίωση των ιαματικών πηγών και των υποδομών τους.

…Το θέμα της προστασίας και της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία όλων και κανείς δεν είχε αναφέρει στον λαό της Στερεάς ότι θα πωληθούν σε ιδιώτες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους..''

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου και την τότε Προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (4/2016) αφού αυτό έκρινε συνταγματική και νόμιμη την μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου.

Ενδιαφέρον έχει πως το κείμενο-προσφυγή υπογράφουν νυν βουλευτής της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...

https://kafeniotisvoulis.blog/

 

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK