Booking.com

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 στη Λιβαδειά - Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη | e-sterea.gr

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναπνοή και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό του θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για μία ακόμη χρονιά.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Μια ανάσα πριν τη μεγάλη γιορτή της μουσικής στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία και θα μας κρατήσουν συντροφιά με τις μουσικές τους.

FORTEPIANO

Το Fortepiano, σε διεύθυνση και διδασκαλία της Φιλιώς Στάμου, είναι ένα σύγχρονο στούντιο μουσικής με ειδίκευση στο κλασικό πιάνο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020,

φιλοδοξώντας να συμβάλλει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, παρέχοντας πλήρεις και ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές, και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της όμορφης πόλης μας, όπως η σημερινή. Μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες μαθησιακές δραστηριότητες, το Fortepiano στοχεύει στη μουσική καλλιέργεια των μαθητών, και ονειρεύεται και πασχίζει όχι μόνο να αγαπηθεί η μουσική από τους μαθητές, αλλά και να αποτελέσει για το μέλλον τους και τη ζωή τους, όχημα έκφρασης και δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο, ενός βελτιωμένου και ανθρώπινου μικρόκοσμου και μακρόκοσμου μέσα από καλλιτεχνικές μελέτες, αναζητήσεις, έρευνες, δρόμους και τρόπους.

Οι σπουδές στο Fortepiano εξασφαλίζονται και πιστοποιούνται μέσα από συνεργασίες με αναγνωρισμένα από το κράτος ωδεία των Αθηνών. Μέσα σ’ αυτό το μικρό και δύσκολο

χρονικό διάστημα, υπό τη σκιά της πανδημίας, ήδη μαθητές του Fortepiano έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής λοιπόν, και το Fortepiano δε θα μπορούσε παρά να είναι παρών!

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Η «Ακαδημία Μουσικής και Τεχνών» είναι ένας πολιτιστικός φορέας της πόλης της Λιβαδειάς που δημιουργήθηκε το 2019 από μια ομάδα ανθρώπων με καλλιτεχνικό όραμα, και Καλλιτεχνική Διευθύντρια την Πιανίστα και Καθηγήτρια Μαρία Καραγιαννάκη. Στόχος μας είναι η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από την εκπαίδευση και την ενασχόληση των ανθρώπων με την τέχνη γενικότερα. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας δράσεων, έχουμε μια σημαντική συνεργασία με το Ωδείο Ιωνικός Ρυθμός (που βρίσκεται στην Αθήνα με Καλλιτεχνικό Διευθυντής τον κ. Δημήτρη Κεχρή, διακεκριμένο κιθαρίστα και θεωρητικό της μουσικής), όπως και με διακεκριμένους σολίστες, θεωρητικούς και μαέστρους – μουσικούς παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει είναι μέρος από το μεγάλο κοντσέρτο που ετοιμάζουν οι αριστούχοι σπουδαστές της σε συνεργασία με τους καθηγητές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το προσεχές φθινόπωρο!

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λιβαδειάς έχει μια ιστορία 110 χρόνων. Παρούσα σε θρησκευτικές τελετές, παρελάσεις, λιτανείες, προβάλλει την πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα του τόπου.

Την μπάντα τόσο καλλιτεχνικά όσο και οργανωτικά έχει αναλάβει τα τελευταία 19 χρόνια ο Αρχιμουσικός Γιώργος Κοσμίδης, ο οποίος έχει δώσει ένα διευρυμένο ρόλο στη μουσική εκπαίδευση και μαθητεία.

Η μπάντα παρέχει τις υπηρεσίες της με τον καλύτερο τρόπο στον δήμο, στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και σε γειτονικούς δήμους, όποτε ζητηθεί.

Η φιλαρμονική, πέρα από τον υπηρεσιακό της ρόλο, έχει να επιδείξει και έναν σημαντικό συναυλιακό χαρακτήρα. Συμμετέχει σε φεστιβάλ, μουσικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταφέροντας το πνεύμα της αδελφοσύνης των λαών.

Είναι μια καλλιτεχνική ανάγκη των πολιτών και η Φιλαρμονική είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της ιδέας αυτής. Άξιο το έργο της και ουσιώδης ο ρόλος της.

MODERN GUITAR SCHOOL

Το Modern Guitar School ειδικεύεται στη διδασκαλία κιθάρας. Με την πολυετή πείρα, τον ακούραστο ενθουσιασμό, το μεράκι και το πάθος του δημιουργού του, Σπύρου Πανουργιά (καθηγητής κλασικής & ηλεκτρικής κιθάρας, διπλωματούχος Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Session Guitarist, Music Producer, RGT Tutor) προσφέρει ατομικά και ομαδικά μαθήματα ηλεκτρικής, ακουστικής και κλασικής κιθάρας, ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων με το σύστημα Easy Guitar Learning, διδασκαλία συνοδείας τραγουδιού με κιθάρα, αλλά και δυνατότητες δημιουργίας demo και videoclip, καθώς στο χώρο λειτουργεί πλήρως οργανωμένο στούντιο μουσικής παραγωγής.

Το μουσικό σύνολο με τους υπερταλαντούχους μαθητές του θα ξεσηκώσει τον κόσμο με κομμάτια-διαμάντια στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

REDEYE CARAVAN

Το Καραβάνι ξεκίνησε το ταξίδι του το 2018, φορτωμένο με σκοτεινές ιστορίες κι ατμοσφαιρικές dark country μουσικές. Επιβάτες του οι Άκης Κοσμίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάντζο), Βαλάντης Δάφκος (φωνή, μπάσο), Πάνος Μακούλης (ακουστική – ηλεκτρική – slide κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή, ντέφι), Θάνος Γιαμαρέλος (βιολί), Στέφανος Στρογγύλης (φυσαρμόνικα). Το 2020 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, «Nostrum Remedium» και το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από live, συνεργασίες και νέες συνθέσεις…

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK