Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Σε “αμιγώς” εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπουν το Γ.Ν Λιβαδειάς- Aντιδράσεις των γιατρών

Για αδυναμία κάλυψης του Εμβολιαστικού Κέντρου στο Γ.Ν Λιβαδειάς, κάνει λόγο η Τριμελής Επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου, την οποία απαρτίζουν οι Κατσίπη Ειρήνη, Οικονόμου Ηλίας, Πλιακοστάμος Κων/νος.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Την αντίδραση τους προκάλεσε πρόσφατη απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για αύξηση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο, κάτι το οποίο οι γιατροί χαρακτηρίζουν ανεφάρμοστο και επισφαλές για τη λειτουργία του.

Υποστηρίζουν ότι η εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς την αντίστοιχη μέριμνα από πλευράς Διοίκησης και Πολιτείας ενίσχυσης του υπάρχοντος και ήδη επιφορτισμένου με πολλαπλά καθήκοντα, προσωπικού του Νοσοκομείου, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του και επακόλουθα στην περίθαλψη των πολιτών.

Τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής, με επιστολή τους προς το διοικητή του Νοσοκομείου, Αθανάσιο Τσαντήλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τον καλούν να λάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, με επικουρικό προσωπικό και συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς.

Προειδοποιούν δε με κλιμάκωση των ενεργειών τους, εάν δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα τους.

Η επιστολή των γιατρών 

Αξιότιμε κ. Διοικητή,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη απόφαση της 5ης ΥΠΕ για περαιτέρω αύξηση από τις αρχές του νέου έτους του αριθμού των εμβολιασμών για τον ιό SARS-COV-2 που θα πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο μας.

Μέχρι τώρα έχουμε ολοκληρώσει περί τους 50.000 εμβολιασμούς, κι αυτό επιτεύχθηκε με υπέρβαση των καθηκόντων και των ωρών εργασίας, τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθιστώντας πολλές φορές δυσχερή τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του Νοσοκομείου. Θεωρούμε περιττό να αναλύσουμε το γιατί, ο κύριος ρόλος των νοσοκομείων είναι η εξέταση επειγόντων περιστατικών και η περίθαλψη όσων χρήζουν νοσηλείας, και όχι η πρωτογενής πρόληψη (εμβολιασμοί).

Παρόλ’ αυτά, με αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η εξελισσόμενη πανδημία, και τιμώντας το ιατρικό μας λειτούργημα, υπερβάλλαμε εαυτόν και ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στα νέα μας (αλλότρια) καθήκοντα επί έντεκα συναπτούς μήνες. Το να αξιώνετε όμως από εμάς τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, ακόμη πιο εντατική ενασχόληση με το αντικείμενο των εμβολιασμών είναι, όχι απλά ακατανόητο, αλλά ουσιαστικά ανεφάρμοστο και επισφαλές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Δηλώνουμε, λοιπόν, την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση της 5ης ΥΠΕ. Εφ’ όσον η επίσημη Πολιτεία επιμένει στην συνέχιση διενέργειας των εμβολιασμών στον χώρο των νοσοκομείων (γεγονός που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε, αφού οι εμβολιασμοί με mRNA εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλείς), ζητούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας για τον επιμερισμό καθηκόντων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών υγείας (πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς κ.λ.π).

Επιφυλασσόμαστε για την κλιμάκωση των ενεργειών μας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στο αυτονόητο αίτημά μας.

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK