banner 1280x290 new

ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς:Στήριξη όλων των εργαζομένων – μελών του

ota1 bouras

Πάγια θέση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς είναι η στήριξη όλων των εργαζομένων – μελών του , η εξάλειψη και η αντιμετώπιση οποιασδήποτε διάκρισης και μεροληψίας από όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα από αυτή της αιρετής εξουσίας. Στα πλαίσια αυτά ,  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς στηρίζει και τους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΚΕΠ και θα είναι αρωγός σε κάθε διεκδίκησή τους.

 

Διαχρονικά και σε ανύποπτο χρόνο έχουμε μιλήσει για μία προσπάθεια σταδιακής απαξίωσης του θεσμού των ΚΕΠ. Μια υπηρεσία η οποία απολάμβανε της καθολικής σχεδόν αποδοχής των πολιτών ( σε ποσοστά άνω του 90% ) , εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών των κυβερνήσεων , που τα χρησιμοποίησαν ως «χαβούζα» όλων των υπηρεσιών του κράτους που εναπόθεταν τα πάντα και με τις άστοχες παρεμβάσεις των δημοτικών αρχών ( πανελλαδικά ) οι οποίες χρησιμοποίησαν κατά κόρον την υπηρεσία και τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ ως το « σφουγγάρι» απορρόφησης των κραδασμών μεταξύ των ιδίων και των πολιτών , σε συνδυασμό βέβαια με αδράνειες του συνδικαλιστικού τους φορέα  ,  την έχουν οδηγήσει στο χείλος της απαξίωσης και της εργασιακής εξόντωσης.

 

Τα νέα μέτρα που προωθούνται θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ της χώρας και θα αποβεί σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, δεδομένου ότι πολλά ΚΕΠ είναι ήδη υποστελεχωμένα, καθώς υπάλληλοι των ΚΕΠ του κλάδου Δ.Υ.Π. τα τελευταία χρόνια μετατάσσονται σε άλλους κλάδους και άλλες υπηρεσίες, ενώ νέες διαδικασίες και νέος φόρτος εργασίας προστίθενται διαρκώς με δυσμενείς συνέπειες για τα ΚΕΠ και τους εναπομένοντες εργαζόμενους σε αυτά , οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξάντλησης.

Αν σε  όλα αυτά συνυπολογιστεί ότι τα ΚΕΠ αντιμετωπίζουν σχεδόν στο σύνολό τους πλέον δραματικές ελλείψεις σε στελεχικό δυναμικό ,  το γεγονός ότι ιδιαίτερα  το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας Covid19 τα ΚΕΠ εξυπηρετούν ολοένα αυξανόμενο αριθμό πολιτών , καθώς επίσης και το ( διαχρονικό φαινόμενο ) ότι  άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό και  κατευθύνουν τους πολίτες αποκλειστικά σε ΚΕΠ, είτε για διαδικασίες στις οποίες υπάρχει συναρμοδιότητα είτε για βεβαίωση γνησίου υπογραφής σε αιτήσεις τους προς αυτές , αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιο τραγικό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση.

Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω απαξίωση της υπηρεσίας των ΚΕΠ και εργασιακής εξαθλίωσης των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά. Δεν θα ανεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση. Στηρίζουμε την απεργία – αποχή των εργαζομένων στα ΚΕΠ και καλούμε το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος να σταθεί αρωγός σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει χώρος για διαχωρισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις. Ενωμένοι μόνο θα κερδίσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

Μάσκα Βαρέως Τύπου

maska fb neo 1

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

ΚΑΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

camera ip 23 led

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

ΒΟΥΡΤΣΑ - ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΖΙ

fb ads

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK