Αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς προς τις παλιές και νέες δημοτικές αρχές

ota1 bouras

Με αφορμή το ΦΕΚ 2208 τεύχος Β/8-6-2019 με την κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών (ΚΥΑ 43726), με θέμα «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α ́ και β ́ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής» ,

όπου περιγράφονται αναλυτικά οι κλάδοι-χώροι, οι ειδικότητες, οι εργασίες και τα μέτρα ατομικής προστασίας που οφείλουν οι αυτοδιοικητικές αρχές να παρέχουν προς τους εργαζομένους, αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις και οι εμβολιασμοί που πρέπει να υποβληθούν.

Επιπλέον με την παραπάνω ΚΥΑ προβλέπεται πως η παροχή των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους που υπάγονται στους κλάδους/ειδικότητες και εκτελούν τις σχετικές εργασίες, όπως ορίζονται στην δημοσιευθείσα ΚΥΑ, είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη.

Εάν εργαζόμενος απασχολείται σε εργασίες που απαιτούν την παροχή επιπλέον μέσων ατομικής προστασίας, λαμβάνει τα αντίστοιχα μέσα.

Ζητάμε από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές των Δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να μεριμνήσουν – ιδανικά σε συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές που αναλαμβάνουν από 1η Σεπτεμβρίου - ώστε να γίνουν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ( π.χ. αναμορφώσεις προϋπολογισμών κτλ ) , ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και να αποδοθούν στην ώρα τους σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους όσα προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ για την υγιεινή και την ασφάλειά τους.

Ταυτόχρονα , καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας , να συνεχίσει να πραγματοποιεί ενδελεχείς ελέγχους στους Δήμους , για την τήρηση των όσων προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

 

 

lempesis

 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 
 
 

KANTE MAΣ LIKEE-sterea

 

themisnokas

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK