Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Αρνείται να δεχτεί μαθητες απο το hot spot Ριτσώνας η δημάρχος Χαλκιδέων στα σχολεία του δήμου

Δήμαρχος Χαλκιδέων: «Σας ζητώ να αντισταθείτε στον ωραίο καιρό και στις  παραλίες μας»

   

Να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων από την Ριτσώνα σε διδακτήρια της Α/ θμιας Εκπαίδευσης, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος ζητά με επιστολή της προς την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Προσφάτως ο Δήμος πληροφορήθηκε ότι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, έχει γίνει εισήγηση για τη λειτουργία Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) για 271 επιπλέον μαθητές από τη Δομή της Ριτσώνας στα Δημοτικά σχολεία Ανθηδόνας, Δροσιάς, Βαθέος Αυλίδας, Φάρου Αυλίδας, Παραλίας Αυλίδας, Νέας Λαμψάκου Ληλαντίων και στο 23ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι ο δήμος φιλοξενεί στα σχολεία του ήδη 168 παιδιά από τη Δομή της Ριτσώνας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:
Επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή απέστειλε σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με τη φοίτηση μαθητών – προσφύγων από τη Δομή της Ριτσώνας σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων.
Στην επιστολή της η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κατά το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν εγγεγραμμένοι σε διάφορα σχολειά του Δήμου 168 μαθητές από τη Δομή της Ριτσώνας, οι οποίοι φοίτησαν μέχρι και τον Μάρτιο, οπότε και διακόπηκε η φοίτηση, αφού επιβλήθηκαν τα μέτρα και οι περιορισμοί, λόγω κορονοϊού.


Επιπλέον αναφέρει ότι στη σύσκεψη, που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και συμμετείχε η Δήμαρχος, με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κα. Αναστασία Γκίκα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων, είχε λάβει διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος, οι σχολικές μονάδες Α/ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα επιβαρύνονταν με τη φοίτηση επιπλέον μαθητών – προσφύγων, η δε εκπαίδευσή τους θα παρεχόταν εντός της Δομής. Και αυτό γιατί αφενός στη Δομή της Ριτσώνας εμφανίζονταν κρούσματα Covid-19 και ως χώρος φιλοξενίας χιλιάδων ανθρώπων σε έκταση λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων ενέχει αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης συνεχώς τέτοιων κρουσμάτων και αφετέρου ακριβώς λόγω των υγειονομικών περιορισμών, δεν ήταν πρακτικά δυνατόν να επιβαρυνθούν τα σχολεία του Δήμου με περισσότερους μαθητές.

 KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr


Ωστόσο, προσφάτως ο Δήμος πληροφορήθηκε ότι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, έχει γίνει εισήγηση για τη λειτουργία Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) για 271 επιπλέον μαθητές από τη Δομή της Ριτσώνας στα Δημοτικά σχολεία Ανθηδόνας, Δροσιάς, Βαθέος Αυλίδας, Φάρου Αυλίδας, Παραλίας Αυλίδας, Νέας Λαμψάκου Ληλαντίων και στο 23ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.


Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και σωστής διαχείρισης της κατάστασης, η Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος αδυνατεί να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή σε επιπλέον μαθητές, αφού δεν διαθέτει ούτε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, ούτε τα μέσα, ούτε τις υποδομές, ώστε να ανταπεξέλθει στις επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν, πόσο μάλλον σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία μάλιστα ο Δήμος εμφανίζει αυξητική τάση σε κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και έγινε και σχετική σύσταση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.


Τέλος με την επιστολή αυτή η Δήμαρχος Χαλκιδέων ζητά να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων σε διδακτήρια της Α/ θμιας Εκπαίδευσης, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος, αφού χρέος του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους δημότες, με κύριες κατευθύνσεις πρώτον τη θωράκιση της υγείας και ασφάλειάς τους και δεύτερον την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK