Booking.com

 

ΛΣ Στερεάς-Εύβοιας : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Τετάρτης 14/12/16 για το ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας

laiki sispirosi

Έγκριση του Αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων   (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παρακολουθήσαμε με προσοχή την συζήτηση που έγινε πριν λίγες μέρες σε επίπεδο διαλόγου με τους Δήμους, αλλά και στην  Επιτροπή Περιβάλλοντος….

Προσπαθήσαμε να μελετήσουμε το πολυσέλιδο κείμενο που διανεμήθηκε….

Θεωρούμε πως είναι σκόπιμο και αναγκαίο να διατυπώσουμε ορισμένες σημαντικές παρατηρήσεις…..

    Το Περιφερειακό Σχέδιο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων που προώθησε η Κυβέρνηση στην βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε.
    Συνδέει την διαχείριση των απορριμμάτων με την αξιοποίηση τους σε διάφορους τομείς που μπορεί να προκύψει πολύ σημαντικό επιχειρηματικό κέρδος, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για την διείσδυση των κεφαλαιοκρατών, που ήδη έχουν εκφράσει έμπρακτα και συγκεκριμένα το ενδιαφέρον τους.
    Δεν προσδιορίζει συγκεκριμένους περιορισμούς στην μέθοδο επεξεργασίας των απορριμμάτων και δεν αποκλείει την καύση.
    Δεν γίνεται πολύ συγκεκριμένο με τα βιομηχανικά απόβλητα και την διαχείριση τους, αν και αποτελούν συντριπτικά μεγαλύτερο όγκο από τα αστικά απόβλητα.
    Περιγράφει τις εγκαταστάσεις που ήδη λειτουργούν, χωρίς να αναφέρεται στα προβλήματα και τις αδυναμίες που υπάρχουν εξ αιτίας του ρυθμού χρηματοδότησης αλλά και διοικητικών αστοχιών ( όπως αυτή στον ΧΥΤΑ της Λαμίας που σχεδιάστηκε και επιδιώκεται να γίνει μέσα σε λατομική ζώνη με ότι αυτό συνεπάγεται) .
    Προβλέπει νέες εγκαταστάσεις ( ΧΥΤΥ, ΜΕΑ και ΣΜΑ) αλλά δεν τις χωροθετεί, μιλώντας γενικόλογα.
    Δεν λύνει το ζήτημα του Φορέα υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ και τους φορείς που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας των όποιων εγκαταστάσεων, παίζοντας με την επικρατούσα αντιπαράθεση γύρω από την νομιμότητα του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε. Φαίνεται να ικανοποιεί τα αιτήματα του Δήμου Λεβαδέων και Λοκρών, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τον Δήμο Δομοκού, που διαθέτει δικό του ΧΥΤΑ.
    Η οικονομοτεχνική μελέτη που στηρίζεται είναι αμφισβητήσιμη, ενώ λείπει οποιαδήποτε αναφορά στην αναγκαία χρηματοδότηση και το πώς αυτή θα εξασφαλιστεί.
    Δεν κάνει λόγο για το ποιος θα έχει καθοριστικό λόγο στην διαμόρφωση του κοστολογίου… άρα και του τιμολογίου χρέωσης των ενδιαφερομένων ( λαού και επιχειρήσεων ).

    Δεν αποσαφηνίζει τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των εγκαταστάσεων και δεν διασφαλίζει τους όρους εργασίας των εργαζομένων σε αυτές.
    Δεν αντιμετωπίζει ενιαία και με την λογική της εξασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της αποκομιδής και όποιας μεταφοράς των απορριμμάτων

Με αυτές τις παρατηρήσεις και ενώ η προσπάθεια μας να μελετήσουμε την πραγματική κατάσταση και το σχέδιο συνεχίζεται…… ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το ΠΕΣΔΑ.

14-12-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK