Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας οργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017

agniadis

 «Διοργάνωση εκπαιδευτικής αποστολής, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017».

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2017, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Κύπρο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις ειδικές - εναλλακτικές μορφές τουρισμού για 12-μηνη δραστηριότητα».
Η εκπαιδευτική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, το χρονικό διάστημα από 5 έως 16 Μαΐου 2018 (12 ημέρες, 11 διανυκτερεύσεις).

Στην αποστολή θα συμμετέχουν 15 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου της τοπικής μας οικονομίας, όπως τουριστικά γραφεία, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης κτλ.

Στόχος του σχεδίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η ανεύρεση τρόπων για την μείωση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης και για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η εποχικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η τοπική τουριστική επιχειρηματικότητα και προβληματίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Το συγκεκριμένο σχέδιο “Αναπτύσσοντας τις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού για 12-μηνη δραστηριότητα” αφορά την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε “καλές πρακτικές” και στοιχεία για την προσέγγιση σε τέσσερις εξειδικευμένες αγορές: γαστρονομικός τουρισμός, συμπεριλαμβανομένου και του οινικού – τουρισμός περιπέτειας – ορειβατικός τουρισμός - φυσιολατρικός τουρισμός. Η εστίαση στις συγκεκριμένες αυτές μορφές τουρισμού έγινε διότι οι ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού (τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων) είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διεύρυνση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Η κινητικότητα θα λάβει μέρος στην Κύπρο, για 12 ημέρες, με τη συμμετοχή 15 δικαιούχων, διότι είναι ένας προορισμός, που έχει κατορθώσει να μειώσει την εποχικότητα της ζήτησης και να αναπτύξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν εξοικείωση με την δραστηριότητα και τα χαρακτηριστικά της αγοράς, τις τεχνικές ανάδειξης των προσφερόμενων υπηρεσιών, προτάσεις δημιουργίας του προϊόντος, ιδέες για την προσέγγιση των πελατειακών ομάδων, που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης από τον Φορέα Υποδοχής «Intercollege», το μεγαλύτερο ιδιωτικό Κολέγιο στην Κύπρο, με σπουδαία εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και σε προγράμματα κινητικότητας.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Το σχέδιο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του τουριστικού τομέα της βοιωτικής οικονομίας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εν συνεχεία σε νέους επιστήμονες και λοιπούς ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Εκτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή των συμμετεχόντων, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, σπουδές με συναφές αντικείμενο καθώς και κοινωνικά κριτήρια.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση πληθώρας αιτήσεων, θα επιλεγούν λιγότεροι συμμετέχοντες από κάθε επιχείρηση.

Όροι συμμετοχής
Η διάρκεια της κινητικότητας είναι δώδεκα ημέρες. Ωστόσο, ο συμμετέχοντας θα εμπλακεί σε ενέργειες προετοιμασίας και αρχικής κατάρτισης την περίοδο πριν την κινητικότητά του και σε ενέργειες αξιολόγησης και διάδοσης μετά την κινητικότητά του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστικές επισκέψεις. Όλες οι φάσεις του σχεδίου είναι υποχρεωτικές για όλους τους συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής (σε δίκλινα δωμάτια) και διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατοχυρώσουν την συμμετοχή τους καταθέτοντας στο Επιμελητήριο το ποσό των 200€. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση συμμετοχής καθώς το Επιμελητήριο θα προβεί σε όλες τις πρακτικές ενέργειες για την κινητικότητα (έκδοση εισιτηρίων μετακίνησης, κράτηση ξενοδοχείου κτλ) και θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να επιστραφεί σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, έως την Δευτέρα, 26η Φεβρουαρίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν
- Συμπληρωμένη αίτηση-ερωτηματολόγιο
- Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599, με θεωρημένη την γνησιότητα της υπογραφής
- Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Ευάγγελο Φουντά (Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Τα υποδείγματα των εντύπων βρίσκονται αναρτημένα στο site του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK