Booking.com

 

Ευλογιά των πιθήκων: Σύσταση του CDC για εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε εργαστήρια

Ευλογιά των πιθήκων: Σύσταση του CDC για εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε εργαστήρια
Τις πρώτες οδηγίες για τον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μετά το πρόσφατο ξέσπασμα κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα CDC συστήνουν αρχικά τον εμβολιασμό των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας και στα ιατρικά εργαστήρια.

 

 

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP), στην οποία βρίσκονται κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του CDC για τα εμβόλια, εξέδωσε σύσταση, σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου για τον εμβολιασμό κατά της νόσου, που θα περιλαμβάνει εργαστηριακούς οι οποίοι ερευνούν τους ορθοποξικούς ιούς, άτομα που εργάζονται σε περιβάλλοντα εργαστηριακών δοκιμών και προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που θεραπεύει μολυσμένους ασθενείς.

Το εν λόγω εμβόλιο είναι προσαρμοσμένο τόσο στην ευλογιά των πιθήκων όσο και στην «απλή» ευλογιά, καθώς, όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα φάρμακα, πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικά κατά του σπάνιου ιού.

 

 

 

Η αναχαίτιση της νόσου

 
Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη
 

Νωρίτερα, ανώτερη αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η αναχαίτιση της ευλογιάς των πιθήκων στις χώρες που δεν είναι ενδημική.

 

«Πιστεύουμε πως, αν πάρουμε τα σωστά μέτρα τώρα, μπορούμε να την αναχαιτίσουμε εύκολα», δήλωσε η Σιλβί Μπριάν, διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αρμόδια για την ετοιμότητα έναντι του κινδύνου από τις μολυσματικές νόσους, στη διάρκεια τεχνικής ενημέρωσης των κρατών-μελών κατά την ετήσια συνέλευση του εν λόγω οργανισμού του ΟΗΕ για την υγεία.

 

 

Η ίδια υπογράμμισε πως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να εμποδισθεί η περαιτέρω διάδοση και κάλεσε το κοινό να μην ανησυχεί, καθώς η μετάδοση είναι πολύ πιο βραδεία απ' ό,τι άλλων ιών, όπως ο κορονοϊός.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό, όμως στοχευμένος εμβολιασμός είναι διαθέσιμος για στενές επαφές μολυσμένων προσώπων.

 

 

«Η διερεύνηση των κρουσμάτων, η ιχνηλάτηση των επαφών, η απομόνωση στο σπίτι είναι τα καλύτερα μέτρα που μπορεί κανείς να πάρει», είπε η Ρόζαμουντ Λιούις, επικεφαλής της γραμματείας του ΠΟΥ για την ευλογιά, η οποία αποτελεί τμήμα του προγράμματος του Οργανισμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι αποφάσεις της ΕΕ

Παράλληλα, σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε κοινές αγορές εμβολίου και αντιικής θεραπείας για την καταπολέμηση του ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, ενός ιού ενδημικού στην Αφρική και συνήθως σπάνιου σε άλλα μέρη, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής.

«Έπειτα από αρκετές συναντήσεις αποφασίσθηκε ότι θα αγοράσουμε τόσο εμβόλιο όσο και μια αντιική θεραπεία», δήλωσε ο συντονιστής της Σουηδίας για τα εμβόλια, Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ, σύμφωνα με την Dagens Nyheter.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η ΕΕ θα αγοράσει το Imvanex τής Bavarian Nordic και το Tecovirimat τής Siga Technologies στις ΗΠΑ. Ο Μπέργκστρομ δήλωσε πως η ΕΕ δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με καμία από τις δύο εταιρείες.

«Θα προχωρήσουμε γρήγορα. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο το συμβόλαιο σε μία εβδομάδα περίπου και μερικές περιορισμένης έκτασης παραδόσεις μπορεί να γίνουν τον Ιούνιο» δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Reuters αναφέρει πως επιδιώκει σχόλιο από την ΕΕ για το δημοσίευμα αυτό. Το Imvanex είναι ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς, ασθένεια με την οποία έχει στενή σχέση η ευλογιά των πιθήκων. Έχει αμερικανική έγκριση για την πρόληψη τόσο της ευλογιάς όσο και της ευλογιάς των πιθήκων.

dmews

 


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK